„Eesti aasta auto 2009” kuuest finalistist pakkus Škodale tõsist konkurentsi Seati uus väikeauto Ibiza, mis teenis suure punktiskooriga teise koha.

Honda Accord pääses pjedestaali kolmandale astmele, jättes seljataha nostalgilise trendiauto Fiat 500 ning kaks edevat mudelit Citroën C5 ja Audi A4.

Kõik finalistid on aga aasta parimad uustulnukad, sest need valiti autoajakirjanike poolt kolmekümne müügile jõudnud sõiduauto hulgast silmapaistvamateks uudismudeliteks.

Kuuest finalistist neli on keskklassi mudelid, mille tõttu Superbi eelised võrdluses konkurentidega eriti hästi esile tõusid. Škoda lipulaev on omas klassis kõige ruumikam ja praktilisem auto, millel hinna ja pakutava suhe igati paigas. Eriti paistab see silma, kui Superbi võrrelda sama varustuse, kuid kaks korda kallima kontsernikaaslase Audi A4-ga, mis samuti oli tänavu kuue finalisti hulgas.

Lisaks heale varustusele ja tehnikale tõi Škoda Superb automaailma uue keretüübi, mis ühendab endas klassikalist sedaani ja viieukselist luukpära. Škoda ei pääsenud siiski ka žürii kriitikast ja seda just disaini osas. Superbi välimus jättis Škoda ilma mitmest maksimumpunktist.

Žüriisse kuulunud 20 autoajakirjanikust (esindatud on nii kirjutav kui elektrooniline meedia, nii eesti- kui venekeelne) üheksa andsid Škodale maksimumpunktid. Seat Ibiza sai enim hääli kaheksalt ajakirjanikult.

Ajakirja Tehnikamaailm eestvedamisel toimus Eesti aasta auto valimine juba üheksandat korda. Eesti hinnatuima autoauhinna on võitnud ka Renault Laguna, Mazda 6, Honda Jazz, VW Golf, BMW 3. seeria, Škoda Roomster, Ford Mondeo ja nüüd siis Škoda Superb.

Lisaks aasta autole valisid Tehnikamaailma lugejad ka Eesti rahvaauto. Ajakirja lugejate arvamus läks autoajakirjanike omast lahku – ehkki pingelises võistluses Škodaga, võttis esikoha Audi A4.

„Eesti aasta auto 2009“ erisaade on Kanal2 eetris laupäeval, 29.novembril kell 16.00.

Eesti aasta auto 2009 tulemused

1. Škoda Superb 110 punkti

2. Seat Ibiza 107 punkti

3. Honda Accord 75 punkti

4. Fiat 500 54 punkti

5. Citroën C5 51 punkti

6. Audi A4 43 punkti