Baltimaade suurimal ja moodsaimal teraviljatöötlejal Tartu Millil ei ole lähikonnas suurt konkurenti. Nii toodavadki just nemad jahu näiteks Skandinaavia ja Baltimaade McDonalds’i restoranidele. Tartu Milli juhatuse esimehe Uuno Lausingu sõnul ettevõte Tartus ja Eestis väga palju edasi areneda ei saa. Seetõttu paigutatakse praegu raha oma Lätis Dobeles asuvasse tehasesse, mille geograafiline asukoht on tunduvalt parem, sest asub Riia sadamast 60 kilomeetri kaugusel.

Lätilt maksusoodustus

Ettevõttele on kasulik, kui tal on tehased kahes riigis, nii saadakse mõlema riigi vastavate asutuste kaudu toetusi. Loomulikult tuleb need paigutada konkreetses riigis tegutsemise hüvanguks. Tartu Milli kontsern on aastatega saanud umbes 1,5 miljoni euro eest toetusi. „Saime Lätis ka sellise soodustuse, et viie aasta jooksul ei pea me seal maksma ettevõtte tulumaksu. See on 2,8 miljonit eurot väärt „kingitus”,” rääkis Lausing.

Edasi lugedes saab teada, kuidas ettevõtte juhatuse esimees Läti suunalist tegevust põhjendab ja millised on võimalikud arengud ettevõtte omanikeringis.