„Tänavu saadetakse konkursi kutse ca 1500 ettevõtjale, kuid väga teretulnud on ka ettevõtjate soovitused ja enda initsiatiiv,“ selgitas konkursi korraldaja Ernst & Young Baltic ASi partner Ranno Tingas.

„Konkursi finalistid on igal aastal pälvinud märkimisväärse avalikkuse tähelepanu ja see on hea võimalus iseenda ja oma ettevõtte tuntust tõsta. Ühtlasi osaleb Eesti konkursi võitja 2015. aastal Monte Carlos toimuval World Entrepreneur Of The Year grande finàle´l koos 60 riigi parimate ettevõtjatega,“ rääkis Tingas.

Tingase sõnul otsitakse Eesti ettevõtlusmaastikul järjest aktiivsemalt väljundeid kasvuks ja ekspordimahtude suurendamiseks ja lisaks lähiregioonile on paljud ettevõtjad oma pilgu suunanud ka näiteks Aasia turu poole. „Võimekad ekspordilahendused on kindlasti ka tänavuse žürii huviorbiidis,“ kinnitas Ranno Tingas. „Originaalsus, nutikus ja uuendusmeelsus on ettevõtjaks olemisel vajalikud omadused ja neid hinnatakse kõrgelt. Järjest tähtsamale kohale ettevõtete igapäevatöös on tõusmas näiteks IT-lahendused, mis aitavad kaasa kasvule ja võimaldavad ettevõttel mujal maailmas silma paista.“

Eesti Aasta Ettevõtja 2014 konkursile on oodatud kandideerima ettevõtete omanikud või omanikest juhid, kelle ettevõtted on turul tegutsenud üle kolme aasta, kus töötab vähemalt 10 inimest ning mille 2013. aasta käive on alates 2 miljonist eurost. Oma osalemistaotluse saab esitada aadressil www.ey.com/ee, kust leiab ka täpsemad konkursitingimused.

Hea teada

Algselt USAs laineid löönud Aasta Ettevõtja ehk Entrepreneur Of The Year konkursist on tänaseks välja kasvanud rahvusvaheline ettevõtmine ja maailmas antakse auhinnad üle igal aastal 145 linnas ja 60 riigis — igas riigis saab tiitli „Aasta Ettevõtja“ inimene, kes on võtnud ette ja muutnud maailma läbi ettevõtluse.

Eesti Aasta Ettevõtja 2014 žüriisse kuuluvad: Aavo Kokk (Catella Corporate Finance), Ants Laos (Viru Keemia Grupp AS), Hans H. Luik (Eesti Ekspress), Heldur Meerits (Audentes AS), Marika Priske (Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium), Meelis Atonen (Tavid AS) ning eelmise aasta Eesti Asta Ettevõtja Priit Rebane (BDG Holdings OÜ).

Konkursi peakorraldaja EY koostööpartnerid Eesti Aasta Ettevõtja 2014 konkursil on Toyota Baltic AS „Lexus“, Ergo Insurance SE, Eesti Ekspress ja LHV Pank AS.

Konkurss kulmineerub 13. novembril Swissôtelis toimuva piduliku galaga, kus Eesti Aasta Ettevõtja 2014 kuulutab välja president Toomas Hendrik Ilves.