Esimese galal üleantud peaauhinna võitis sideoperaator EMT, teise aga SMS-rakendustega maailma vallutav Fortumo.

Fortumo on 2007. aastal asutatud mobiilimaksete platvorm, mis tegutseb hetkel rohkem kui 60 riigis üle maailma. Firma kontorid asuvad Eestis ja Silicon Valleys USA-s. Fortumoga saab igaüks luua tulusaid mobiilseid makseteenuseid koheselt ja ilma käivituse või igakuiste kuludeta.

Lisaks kahele peaauhinnale kuulutati Estonia kontserdisaalis peetud pidulikul galal välja võitjad kuues kategoorias ning selgitati kõige konkurentsivõimelisemad ettevõtted 13 kategoorias.

Aasta innovaatoriks kuulutati tarkvaratootja ZeroTurnaround OÜ, kelle toodet Jrebeli on müüdud enam kui 65 erinevasse riiki, kus neid kasutavad teiste seas sellised tuntud ettevõtted nagu Apple, IBM, Cisco, Twitter, LinkedIn.

Turismi uuendaja tiitliga pärjati Põlvamaal Varbuse külas tegutsev SA Eesti Maanteemuuseum tänu erilisele vabaõhuekspositsioonile “Teeaeg”, kus liiguvad nii ajale jalgu jäänud liiklusvahendid kui ka tulevikusõidukid.

Disaini rakendaja tiitel läks vuugihermeetikute tootjale OÜ Krimelte, kes lõi koostöös disaineritega erilise vuugivahupudeli aplikaatori. Krimelte on varem pälvinud Ettevõtluse Auhinna konkursi tunnustuse ka parima eksportöörina.

Aasta arenejana hindas žürii noort Tartu ettevõtet LCDVF OÜ, kelle väljatöötatud peegelkaamera pildiotsijat on müüdud juba üle 15 000 eksemplari kogu maailmas.

Aasta välisinvestori auhinna teenis välja energeetika- ja automaatikaettevõtte AS ABB, kel on just käsil oma Eesti tegevuse koondamine Jüris asuvasse innovatsioonilinnakusse. ABB investeerib jõuliselt siinsesse arendus- ja inseneritegevusse.

Konkurentsivõimelisimaks tööstus- ja energeetikaettevõtteks tuli tänavu lisaks laevaehitusele paljudesse valdkondadesse laienenud AS BLRT Grupp, jaekaubanduse valdkonna võitja oli AS Eesti Statoil, hulgikaubanduse võitja teravilja ja rapsiseemnete müüja AS Oilseeds Trade, konkurentsivõimelisimaks toiduainetööstuseks joogitootja AS A. Le Coq ning turismiettevõtteks OÜ GoAdventure. Side, kommunikatsiooni ja IT vallas oli võitja AS EMT, ehituse vallas AS Napal, äriteeninduse ja kinnisvara valdkonnas AS Riigi Kinnisvara, finantsvahenduse kategoorias AS Swedbank, teenindusettevõtete seas AS G4S Eesti, transpordi ja logistika alal AS E.R.S. ning väike- ja keskmiste ettevõtete lõikes AS Pärnu Sadam. Kõige mitmekülgsemalt konkurentsivõimelisima ettevõtte tiitliga pärjati energeetika vallas tegutsev Fortum Tartu AS.

Galal tunnustati ettevõtluse edendajaid, selle tiitli pälvisid noorte ettevõtlikkuse arendamisele keskenduv SA Entrum ning elektroonse majandusaasta aruannete keskkonna loonud Registrite ja Infosüsteemide Keskus (RIK). Parimaks õpilasfirmaks kuulutati SOCKme, kes toodab ja müüb ainulaadseid mobiiltelefonisokke.

Konkursi Ettevõtluse Auhind eesmärk on jagada riigipoolset tunnustust edukatele ettevõtetele ja tõsta ettevõtlusteadlikkust. Auhinnakategooriate parimad valisid eri valdkondade eksperdid, peaauhinna võitja aga žürii majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi juhtimisel.

Konkurentsivõime Edetabeli koostamise eesmärgiks on välja selgitada kõige konkurentsivõimelisemad ettevõtted, pakkuda firmadele võimalust võrrelda end teiste omasugustega ning hinnata Eesti ettevõtete edukust, tulemuslikkust ja jätkusuutlikkust. Konkurentsivõime edetabel koostatakse üldedetabelina, väike- ja keskmise suurusega ettevõtete arvestuses ning tegevusalade kaupa 11 kategoorias.