Meeskonna tuumik loodetakse komplekteerida augusti lõpuks. Esimese konkursiga otsitakse võimekaid inimesi järgmistele ametikohtadele: investeeringute divisjoni direktor, investeeringute divisjoni finantsanalüütik ja investeeringute divisjoni tehnoloogiaekspert, arenguseire divisjoni majandusekspert ja arenguseire divisjoni infoühiskonna valdkonna juht. Pikemas perspektiivis kujuneb Eesti Arengufondist 20 - 25 töötajaga ekspertorganisatsioon, mis saab olema Eesti majanduse arengut käsitleva diskussiooni keskmeks.

Ott Pärna, Eesti Arengufondi juhatuse esimees, kommenteerib konkurssi
järgmiselt: "Me otsime tõeliselt häid inimesi, kel oleks ambitsiooni, võimekust ja missiooni Eesti majanduse arendamisse panustada. Me pakume meeskonnale suurt väljakutset, mis on toetatud parima rahvusvahelise oskusteabe ja koolitustega. Kõik seda selle nimel, et Eestist sirguks üha enam maailmas nähtavaid tehnoloogiaettevõtteid. Et me tõmbaksime naaberriikide tehnoloogiaprojekte endale ligi, ja et meie era- ja avaliku sektori koostöös toimiv kapitaliturg looks soodsa pinnase seda tüüpi ettevõtete tekkeks ja kasvuks.²

³Miks mitte võtta eeskujuks seesama Silicon Valley, see ei ole ju tegelikult muud kui paar tugevat ülikooli, suur hulk edukaid ja tuntud tehnoloogiaettevõtteid ning üliefektiivne riskikapitaliturg Põhja Californias. Me oleme küll väike, kuid meil on eeldusi oma regiooni ränioruks kujunemisel, ja seda rohkem kui me tagasihoidlike põhjamaalastena arvata julgeme,² sõnas Pärna.

Eesti Arengufond on 2006. a seaduse alusel loodud avalik-õiguslik organisatsioon, mille eesmärk on algatada ja toetada Eesti majandusstruktuuri ajakohastamist, ekspordi kasvu ning töökohtade loomist.
Arengufond teostab koos erasektoriga põhikapitaliinvesteeringuid tehnoloogiaettevõtetesse ning analüüsib tehnoloogilisi ja valdkondlikke arengusuundi maailmas, prognoosib nende valguses Eesti pikaajalisi arenguid ning aitab vajalikke juhtimisotsuseid langetada.

Eesti Arengufondi nõukogu esimees on Indrek Neivelt, juhatuse esimees Ott Pärna.

Arengufondi saamislugu on pea kaheksa aastase laiapõhjalise eeltöö tulemus, mille idee algatas President Lennart Meri oma 1999. ja 2000. aasta sõnavõttudega Eesti Nokiast ja vajadusest luua riiklik arenguprogramm tootmise ümberkorraldamiseks ja tehnoloogiaettevõtete arendamiseks. Oma Eesti Vabariigi 82. aastapäeva kõne 24. veebruaril 2000 lõpetas President Meri sõnadega: ³Soome ehitas end kiiresti üles raha ja vaimu liidu abil, ja seda liitu kutsuvad soomlased SITRAks. Koondame meiegi end täie jõuga nendele ülesannetele.²