2007. aasta suvel kutsus investeerimispank GILD kokku oma jõukad kunded Hans H. Luige, Marcel Vichmanni, Olari Taali ja muud tegelased, kel teatati veel vaba raha olevat, mida võiks investeerida, kuid nood überrikkad käitusid nagu lambad, kirjutas ekspress.ee.

Naftarikkas Aserbaidžaanis pakuti investoritele ilusat maatükki Kaspia mere ühes puhtamas nurgas ministrite suvilate väärikas naabruses.

Investeerimispank seletas Luige- ja Vichmanni-sugustele, et kandke oma miljonid kohe üle, asjaga on kiire, muidu võite veel heast võimalusest ilma jääda ja pakkusid 60-70 protsendilist tootlust naftatornide maal ning väiksemaid vendi meelitati jutuga, et Luik ja Vichmann juba panid raha sisse, mida teie veel ootate!

Lõpuks kandsidki Eesti, Leedu, Kanada ja Norra investorid raha osutatud arvele, kuid ei teadnud, et osa heas usus teele saadetud rahast ei jõudnud Aserbaidžaani ning ilma jäädi Mardakani krundist ja et fondi riismete otsimiseks tuleb hakata käima pikkadel teejoomistel kõrbe eksinud sõjaväelinnakus.

Kuhu aga raha kadus pole selge, sest ülekanded näitavad, et Aserbaidžaani jõudis vaid osa rahast ning märkimisväärse summa sai omavalitsusametnik, kes end peagi üles poos.