Kohtumise eesmärk oli viia Eesti ettevõtjad kokku Jaapani ühe oluisima ettevõtja ja uue majanduse suunanäitajaga, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

“See, et Rakuten Eesti startupide vastu elavat huvi tunneb, on suur tunnustus ja näitab meie ettevõtete kõrget taset,” ütles peaminister Rõivas.

“Ka 2014. aastal tutvustasime Hiroshi Mikitanile Eesti idufirmasid ja mul on hea meel, et tänaseks on Rakuten kahte nendest - Lingvist ja Fits.Me - oluliselt investeerinud,” ütles Rõivas ja lisas, et Eesti idufirmade eduloo üheks silmapaistvaks näiteks on täna avatav Lingvisti kontor Rakuteini peamajas Tokios.

Peaministriga kaasas olevatest ettevõtetest äratas kohtumisel huvi e-Kooli platvorm, mida Eestis kasutab 80% koolidest ja mis lisaks kodu ja koolivahelisele suhtlemisplatvormile pakub võimalust üleriigiliseks statistika kogumiseks. Jaapanis praegu sellist e-lahendust ei ole, kuid huvi sellise platvormi vastu on.

Samuti pakkus Rakuteni juhile huvi ettevõtete Transferwise, Teleport ja Realeyes teenuste portfell. Ettevõtetel on valmisolek Jaapani turule tulemiseks olemas ning kohtumisel arutati erinevaid seadusandlikke aspekte, mis lihtsustaks ettevõtetel Jaapani turule siseneda.

Tunnustades Eesti ärikliimat, jagamismajanduse soodustamist ja startupide kasvukeskkonda, avaldas Mikitani huvi suurendada Rakuteni jalajälge ka Eestis.

Rakuteni juht Hiroshi Mikitani on Jaapani peaministri majanduskasvu töögrupi juht ning uue majanduse eestkõneleja. Tema loodud majanduskoja eesmärk on e-ühiskonna arendamine Jaapanis, haridussüsteemi kaasajastamine ja võõrkeeleoskuse propageerimine. Rakuteni portfelli kuulub ka internetikaubamaja, mis on müügimahult suurim Jaapanis ja 8. kohal maailmas.