Aasta lõpus omaenese pankroti kohta avalduse teinud firma „Rek“, mille üheks omanikuks on Eestis registreeritud ettevõte Marketon Baltic, ehitas Kingisseppa kaubanduskeskuse, mis pidu uksed avama 2008. aasta lõpus – ajal, mil üleilmne majanduskriis väga valusalt inimeste elusseolusse puutuma hakkas.


Veel praegugi võib Internetist leida Marketon Balticu kodulehelt uudise, kus pidulikult teatatakse, et ettevõtte ja Kingissepa ettevõtja Nikolai Lobkovi asutatud OOO Rek on ehitanud 50 000 elanikuga Leningradi oblasti linna esimese nüüdisaegse kaubanduskeskuse. Marketon Balticu üks omanikke Indrek Uudeküll teatas, et keskusse rajamiseks suunatud investeeringu suurus ulatus üle 100 miljoni krooni.


2009. aasta lõpus teatas aga Delovoi Peterburg, et enese pankrotistumisest teatanud ühisfirma „Rek“ võlgnevused moodustavad ühtekokku 500 miljonit rubla (so üle 160 miljoni krooni).


Leht annab ka teada, et firma Rek (milles Marketon Baltic on kaasosanik) plaanis Kingiseppa rajada ka spaakeskust. Tõenäoliselt selleks otstarbeks osteti 2007. aastal 5 miljoni dollari eest linnas asunud sanatoorium, mis mahutab 100 puhkajat.