Autorite ja teoste kasutajate vahel vahendajana tegutsev Eesti autorite ühing avas Pärnus magusas paigas puhkekompleksi.

Karusselli tänaval asuv puhkemaja avati eelmise aasta sügisel ja on mõeldud neile, kes soovivad seal rahus töötada või puhata.

Vinges majas on viis magamistuba, kõikides tubades on kaabeltelevisioon ja internetiühendus. Lisaks on esimesel korrusel köök ja puhketuba ning terrass. Territooriumil on aed koos parkimisvõimalusega ning välikamin. Külastajate kasutada on ka eraldi asuv saunamaja koos eesruumiga.

Ühe toa hind ööpäevaks on 16 eurot. Kahe tunni sauna kasutamine maksab aga 6,50 eurot.

Ohtralt vaba raha

Eesti autorite ühingu viimasest avalikust ehk 2009. aasta bilansist selgub, et ühingul seisis aasta lõpu seisuga pangakontodel raha üle kümne miljoni krooni (ligi 640 000 eurot) ning lisaks deposiite üle 47 miljoni krooni (üle kolme miljoni euro). Samal aastal voolas jaotusfondi üle 19,2 miljoni krooni (üle 1,2 miljoni euro).

Eesti autorite ühing kirjeldab oma tegevuspõhimõtet ise järgmiselt: see on loodud eelkõige selleks, et autorid ei peaks jälgima kõiki nende teoste kasutajaid ning kasutajad ei peaks otsima tohutut hulka autoreid, kellelt teoste kasutamiseks luba küsida. Ühing kogub teoste kasutamise eest raha, millest osa jaotab autoreile edasi.