Viimane rekord juhtus eelmise aasta septembris, kui kütus oli kümme senti odavam.

Statoili teenindusjaamades maksab bensiini 95 Euro liiter nüüd 15.30, 95 Euro Ultima hind on 15.55, 98 Euro Ultima hind on 15.80, kirjutab Postimees Online. Diislikütus D Euro Fortis maksab endiselt 14.30.

Statoil kontseptsioonijuhi Kai Realo teatel tõstis firma kütuste jaemüügihindu seoses kütuste sisseostuhindade jätkuva kallinemisega.

Viimase kuu jooksul on väävlivabade bensiinide sisseostuhind kallinenud üle 110 USD/tonn, mis tähendab 16-protsendilist hinnatõusu toodete sisseostuhindades.

Väävlivaba diislikütuse hind on samuti kallinenud, kuid hinnatõus on olnud kuni 35 USD/tonn ehk kuni 6 protsenti.

Lisaks kütuse sisseostuhindadele avaldab juuli algusest hinnatõusuks survet ka kallinev USA dollari kurss krooni suhtes, lisas Realo.

Statoili bensiinihinna tõstmisega 35 sendi võrra läks kaasa ka Olerex, kes aga erinevalt Statoilist tõstis kõigi kütuste hindu, teatab PM Online.

Olerexi kiirjaamades maksab diislikütuse liiter nüüd 14,05 krooni ja bensiini 95 liiter 15,05 krooni, teatas Olerexi turundusjuht Antti Moppel.

“Kui esmaspäeval nafta hind mõnevõrra langes ja tekkis lootus, et jaehindade tõusu on võimalik vältida, siis teisipäeval keeras nafta hind Liibanonis jätkuva vägivalla taustal uuesti tõusule,” põhjendas Moppel hinnatõusu.

“Kuigi ei Iisrael ega Liibanon ei ole kumbki naftariigid, kardetakse konflikti laienemist Süüriasse ja eeskätt Iraani, mis on OPEC’i suuruselt teine naftatootja ja mille kontrolli all olev Hormuzi väin on väga tähtis nafta transpordikanal.”

Neste Eesti järgis Statoili ja Olerexi eeskuju ning tõstis samuti kütusehindasid 35 sendi võrra. Bensiin Futura 95 Euro maksab Neste tanklates 15,05 krooni, Futura 98 Euro 15,55 ja diislikütus Futura D Euro 14,05 krooni, teatas Neste Eesti peadirektor Indrek Kaju PM Online’ile.

Nädal tagasi tõstis Statoil hindu 45 sendi võrra, tema eeskuju järgisid ka Olerex ja Neste.