Eesti Ehituse (EE) grupi 2001. aasta auditeerimata konsolideeritud netokäive oli 655 miljonit krooni, teatas ettevõte.

Kontserni suurima tütarettevõtte OÜ Eesti Ehitus suuremateks objektideks 2001. aastal olid Tallinna Vanasadama 10. ja 12. kai, ASi Tamro ravimijaotuskeskus ja ASi Nefab pakendivabrik.

Sel aastal jätkab OÜ Eesti Ehitus tööd Galvexi lehtmetalli galvaniseerimise tehase ehitusel, mis on taasiseseisvunud Eesti suurimaks ehitusprojektiks - tehniliselt keeruka ehitustöö tulemusena valmib selle aasta juulis Muugal 36.000 ruutmeetrit tootmispinda. Jätkatakse töid ka Sillamäe radioaktiivsete jäätmete hoidla katmistöödel ning Euroxi Maja ehitusel. Samuti valmivad 2002. aastal Tapa kaitseväelinnaku kasarmu ning Piirivalvekooli juurdeehitus.

2001. aastal oma 10. tegevusaastat tähistanud tütarettevõttele AS Linnaehitus oli aasta ajaloo edukaim nii käibe kui kasumi osas. Ettevõtte andis 2001. aastal tellijatele üle Tartu uue kaubanduspinna Lõunakeskus, GMP ärihoone, Tartu Vanemuise kontserdimaja juurdeehituse ning Tallinna Keskraamatukogu. 2002. aastal valmivad hotell London, Tartu Ülikooli üliõpilaselamu ning Tartu Näituse tänava korterelamud.

Teedeehitusfirma AS Aspi mahukamateks töödeks 2001. aastal olid Tallinna-Tartu maantee remonditööd Harju ja Järva maakonnas, Rae-Parasi teelõigu rekonstrueerimine Järva maakonnas ning Kantsi tänava ristmik Tallinnas. 2002. aastal jätkab ettevõte töid Sillamäe radioaktiivsete jäätmete hoidla katmisel ning alustab Pääsküla-Ääsmäe teelõigu rekonstrueerimist. 2002. aastal ennustab Aspi stabiilset käibe ning kasumi kasvu.

"Sel aastal prognoosime kontsernile käibe ning kasumi tõusu, kuna aastavahetuse seisuga on lepinguportfell võrreldes aastatagusega mahukam," teatas Eesti Ehituse esindaja Saale Veske. Samuti on tema sõnul positiivseks märgiks projekteerimisfirmade suur töömaht nii eelmisel kui sel aastal, mis eeldatavasti on märgiks ka ehitusturu tõusule tervikuna.

Eesti Ehituse grupp ennustab 2002. aasta konsolideeritud netokäibeks 940 miljonit krooni ja puhaskasumiks 60 miljonit krooni.