Seda on 43% enam kui samal perioodil 2007. aastal, mil ehituskontserni puhaskasum oli pärast tütarettevõtete dividendide tulumaksu (10,9 miljonit krooni) mahaarvestamist 31,4 miljonit krooni. Käesoleva aasta esimeses kvartalis tütarettevõtted dividende ei jaotanud, teatas ettevõte.

Kontserni esimese kvartali müügitulu kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 38% 773,5 miljoni kroonini. Erinevate geograafiliste segmentide lõikes jagunes müügitulu järgnevalt: Eesti 82%, Ukraina 16% ning Leedu, kus ehitustegevust alustati 2007. aasta teises pooles, 2%.

Hoonete ärisegment moodustas müügitulust 85%, kasvades võrreldes 2007. aasta esimese kvartaliga 30%. Suurim kasv leidis aset just ärihoonete ehituses. Rajatiste 15%-line osakaal ärisegmentide müügitulus on võrreldes eelmise aasta sama ajaga normaliseerunud oodatud tasemele. Segmendi sisemised mahud vähenesid sadama- ja keskkonnaehituses, kuna möödunud talvel-kevadel suuremaid töid ei teostatud, kuid tasakaaluks toimus märkimisväärne tõus teedeehituses ja -hoolduses, mis moodustas rajatiste ärisegmendis 53% mulluse 24% asemel.

“Alanud aasta esimese kvartali tulemustega võib igati rahule jääda. Oluliselt muutunud turuolude valguses valmistab aga suurimat heameelt lepingutega kaetud teostamata tööde portfell, mis täienes möödunud kvartalis mitme mahuka infrastruktuuriobjekti võrra, nagu Rõhu-Puhja riigimaantee taastusremont ja Paldiski Lõunasadama 8. ja 9. kai ehitus,” sõnas AS-i Eesti Ehitus juhatuse esimees Jaano Vink.

Kvartalilõpu seisuga oli kontserni sõlmitud ehituslepingute teostamata osa maht 3 369 miljonit krooni, mida on pisut enam võrreldes aastataguse 3 197 miljoni krooniga. Võttes arvesse 2007. aasta teises pooles ning 2008. aasta esimeses kvartalis toimunud muutusi nii ehitusturul kui ka majanduskliimas tervikuna, on see vägagi hea tulemus.

“Ettepoole vaadates on selge, et efektiivsuse nimel peavad senisest enam vaeva nägema kõik turuosalised. Oleme omalt poolt püüdnud kodutöö korralikult ära teha ning ehkki viimaste perioodide kasumimarginaale on üha keerulisem tagada, pole liigseks pessimismiks siiski põhjust. Pakkumisi on ootamas mitu mahukat projekti ja usin töö nende kallal käib,” lisaks Vink.

Rõhu-Puhja lõigu taastusremont ja Paldiski Lõunasadama 8. ja 9. kai ehitus, mille valmimine on planeeritud 2009. aastasse, toovad kontserni tuludesse vastavalt 92 miljonit krooni ja 316 miljonit krooni. 2008. aasta esimese kvartali suurimate sõlmitud lepingute hulka kuulub ka AHHAA Teaduskeskuse hoone projekteerimis- ja ehitusleping Tartus, mille mahuks on 179 miljonit krooni ning selle valmimine on planeeritud 2010. aasta augustisse.