„Nimevahetusel lähtume kõikide Balti tütarettevõtete puhul põhimõttest, et üldehitusfirmad hakkavad kandma nime Nordecon koos sõnaga „ehitus“ kohalikus keeles,“ ütles AS Nordecon International nõukogu esimees Toomas Luman ettevõtte vahendusel.

Rajatiste ja infrastruktuuridega tegelevad ettevõtted hakkavad kandma sarnaselt nime Nordecon Infra, neid eristavad viited äriühingu tüübile kohalikus keeles – näiteks AS, SIA ja UAB.
Nii saab ASist Linnaehitus AS Nordecon Ehitus, AS Aspi aga hakkab kandma nime AS Nordecon Infra.
Ukrainas jätkatakse hetkel Eurocon’i kaubamärgi all, kuna see on Ukrainas tuntud ja aktsepteeritud ärinimi.

„Eesti ehitusturg oli, on ja jääb piiratud suurusega turuks, mistõttu tuleb kasvu säilitamiseks olla valmis tegevuse laiendamiseks välismaal,“ selgitas AS Nordecon International juhatuse esimees Jaano Vink.

„Laienemiste kavandamisel on võtmesõnaks paindlikkus – ei ole ju hetkel kellelegi selge, kui kiiresti võiks majandus tervikuna ning ka ehitusturg Eestis ja teistel meie valitud välisturgudel elavneda,“ lisas Vink.
Tema sõnul peetigi seepärast oluliseks eelduste loomist tegutsemiseks võimalikult laial rindel.
Vajadusel ollakse siiski valmis keskenduma lähiaastail veel peamiselt Eestile.
„Siiski tahaksime viie aasta pärast teenida umbes 50 protsenti oma tulust välisturgudelt. Hetkel tegeleme aktiivselt rahvusvahelise äristrateegia väljatöötamiseks vajalike eelduste loomisega, mille üheks sammuks oli ka ettevõtte senise eestikeskse ärinime muutmine rahvusvaheliselt arusaadavamaks. Meie organisatsioonikultuur ning identiteet vajavad uuendamist ja ühtlustamist erinevatel turgudel.“

Vingi sõnul on arvestatav kasv välisturgudel võimalik peamiselt teiste ettevõtete ostude ja ülevõtmiste kaudu.
„ASi Nordecon International kõige tähtsam eesmärk on tagada eeldused tegevuse kasvatamiseks välisturgudel läbi iseseisvate tütarfirmade,“ sõnas Vink.

„Hetkel on käsil korporatiivse struktuuri korrastamine ja selge tööjaotuse korraldamine kontserni erinevate ettevõtete vahel. AS Nordecon International muutub järk-järgult peamiselt valdusettevõtteks, mis peab tagama kogu kontserni arengu kõigis tegevusriikides. AS Nordecon International kavatseb ka edaspidi osaleda ehitusettevõttena suurematel rahvusvahelistel hangetel, koondades konkurentsivõime kasvatamiseks erinevate tütarettevõtete kompetentsid.“

Pikemas perspektiivis plaanitakse tütarettevõtete kaudu tegutseda Lätis ja Leedus nii hoonete kui ka rajatiste alal

„Lätis oleme kasvatamas mahtusid keskkonnaehituse valdkonnas. Ukrainas uurime võimalusi siseneda rajatiste ehituse turule. Soodsate eelduste korral oleme valmis hakkama tegutsema ka Valgevenes, kusjuures püsivat tegevust seal enne aastat 2013 kindlasti ei tule – kui midagi teeme siis projektipõhiselt.“

Pikem eesmärk on ettevõttel kasvatada aasta-aastalt tegevusmahtusid eelkõige olemasolevatel välisturgudel ja ka nendes ehitusäri valdkondades, kus seni veel aktiivselt pole tegutsenud.

Lühemas, kiirelt langeva turu perspektiivis aga keskendudakse eelkõige kuluefektiivsuse tõstmisele ning oma konkurentsipositsiooni säilitamisele.

Ettevõtete nimed muutuvad järgmiselt:

AS Eesti Ehitus uus nimi on AS Nordecon International
AS Linnaehitus uus nimi on AS Nordecon Ehitus
AS Aspi uus nimi on AS Nordecon Infra
SIA Abagars uus nimi on SIA Nordecon Infra
UAB Eurocon LT uus nimi on UAB Nordecon Statyba

AS Nordecon International on 1989. aastal asutatud Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid. Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle 20 tütarettevõtte.
Nordecon International on lisaks Eestile esindatud Lätis, Leedus ja Ukrainas.
Kontserni konsolideeritud käive oli 2008. majandusaastal 3,9 miljardit krooni, aruandeaasta puhaskasum 171 miljonit krooni ning varade maht 2,4 miljardit krooni. Kontsern andis 2008. aastal tööd enam kui 1200 inimesele.