Elektritarbimine kasvas neli protsenti 614 gigavatt-tunnini, teatas Elering.

Fossiilsetest kütustest toodeti elektrit möödunud aasta augustiga võrreldes 55 protsenti ja taastuvatest allikatest 14 protsenti rohkem.

Augustikuus valitsenud tugevad tuuled ja sademete hood tingisid tuuleelektrijaamades 63-protsendilise ja hüdroelektrijaamades seitsmekordse toodangu kasvu.

Taastuvatest allikatest toodetud elektrist veidi enam kui poole moodustas biomassist, 44 protsenti tuulest ja kolm protsenti vee toel toodetud energia. Taastuvenergia osakaal sisemaisest tarbimisest oli augustis 15,6 protsenti, mis on möödunud aasta sama kuuga võrreldes ligi kolme protsendi võrra enam.

Eesti elektribilanss jäi ülejääki ja eksporditud energiahulk oli augustis märkimisväärne - naabersüsteemidesse tarniti kodumaisest toodangust 39 protsenti. Transiitvood langesid aastatagusega võrreldes 62 protsenti 124 gigavatt-tunnini.

Lätis toodeti tänavu augustis eelmise aastaga võrreldes elektrit 16 protsenti vähem, toodang moodustas kokku 354 gigavatt-tundi. Elektritarbimine Lätis aastatagusega võrreldes ei muutunud ning elektribilansi saldo kujunes 205 gigavatt-tunni ulatuses defitsiitseks.

Leedu elektrisüsteemis toodeti elektrit 182 gigavatt-tundi, mis teeb aastataguse ajaga võrreldes languseks 35 protsenti. Elektritarbimine vähenes ühe protsendi võrra 838 gigavatt-tunnini ning seega süvenes Leedu elektribilansi defitsiit 15 protsenti 656 gigavatt-tunnini. Sisemaisest tarbimisest katsid Leedus 22 protsenti kohaliku elektrijaamad.

Baltikumis tervikuna kasvas elektritootmine eelmise aasta augustikuuga võrreldes 12 protsenti ning tarbimine ühe protsendi. Kolme riigi elektribilansi summaarne defitsiit vähenes 25 protsenti 469 gigavatt-tunnini. Puudujääk moodustas kolme riigi tarbimisest kokku 23 protsenti.

Põhjamaades seevastu vähenes elektritootmine viis protsenti ja tarbimine jäi eelneva aastaga samale tasemele. Toodang kasvas Taanis ja Soomes, vähenes Rootsis ja Norras.

Augustikuu elektribilanss oli Põhjamaades 170 gigavatt-tunni ulatuses ülejäägis. Eelmise aasta sama perioodi ülejääk oli Põhjamaades aga 1728 gigavatt-tundi.