Julianus Inkasso juhatuse esimehe Ülar Maapalu sõnul on Marko Asmeri võlg nende omanduses olevate nõuete alusel 4000 eurot, võlad on tekkinud 2010. aasta jooksul.

"Marko Asmer on tõesti võlgu ning suhteliselt arvestatava summa ning seda mitmele erinevale võlausaldajale. Võlgu on Asmer nii kommunikatsiooniteenuste eest kui ka krediitkaardiga tasutud ostude eest. Seis on hetkel selline, et Asmeriga kontakti ei ole võimalik saada, telefonile ta ei vasta ning peidab ennast," sõnas Julianus Inkasso juht.

Maapalu lisas, et kuna Asmeriga kontakti ei ole võimalik saada, saadeti esimene osa võlanõudest eelmise aasta detsembris kohtusse.

"Kohtusüsteem toimib täna üsna kiirelt ja edukalt ning võlgnikud, kes meiega kokkuleppele ei jõua, peavad lõpuks võla ikkagi tasuma, kuid lisaks meie menetluskuludele maksma ka riigilõivud ja õigusabi kulud ning täituritasud," sõnas Maapalu.

Maapalu sõnul näitavad sellised võlad, nagu Ameril hetkel üleval on stiili, mis moodi oma elu elatakse.

"Tegemist on nii öelda olmevõlgadega või lohakusvõlgadega," sõnas Maapalu.

Nõuded on koondunud täna enamuses Julianus Inkasso kätte, Maapalu sõnul ei ole neil kõrgendatud huvi Asmeri vastu.

Inkassofirma juhi sõnul on nad püüdnud Marko Asmerit tabada ka tema isa, endise poliitiku ning ärimehe Toivo Asmeri kaudu, kes aga ei soovi oma poja probleemidest midagi teada.

"Isa on poja jamadest teadlik, kuid ei soovi enam teda aidata. Samas oleme isa kaudu saanud Marko Asmerile sõna saata," lisas Maapalu.