Eestist on assotsiatsiooni liikmed veel Eleon AS, Telewind AS ja Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon, teatas Eesti Energia.

“Tuuleenergia Assotsiatsiooni liikmestaatus annab meile võimaluse saada otse algallikast infot, millises suunas liigub Euroopa ja maailma areng,” ütles Eesti Energia Taastuvenergia Ettevõte direktor Ando Leppiman.

“Koos teiste tugevate energiaettevõtete, tuulikutootjate ja teadusarendusasutustega saame seista hea taastuvate energiaallikate ja CO2-vaba elektritootmise eest ning anda oma sisend Euroopa Liidu energiapoliitika väljatöötamisse,” rõhutas liikmestaatuse eeliseid Leppiman.

Euroopa Tuuleenergia Assotsiatsioon on tuuleenergia tööstuse häälekandja, mis edendab aktiivselt tuuleenergia kasutamist Euroopas ja üle kogu maailma.

EWEA liikmete hulka kuulub üle 300 ettevõtte, assotsiatsiooni ja uurimisinstituudi 40 riigist. Nende liikmete hulka kuuluvad tootjad, kes katavad 98% maailma tuuleenergia turust, komponentide tarnijad, uurimisinstituudid, tööettevõtjad, riiklikud tuuleenergia ja taastuvate energiaallikate ühendused, arendajad, elektritootjad, finants- ja kindlustusettevõtted ning konsultandid.