Voolumõõtjate kellade ümberprogrammeerimisi ei tehta, sest need kulutused ei ole Eesti Energia teatel majanduslikult põhjendatud. Eesti Energia kannab ka voolumõõtjate ümberseadistamata jätmisel hinnanguliselt 5 miljonit krooni kahju aastas, sest aktiivse tarbimise ajal hommikul lisandub tund odavama ööelektri aega.

“Juhul kui Eesti Energia hakkaks kõiki 275.000 kahetariifseid elektriarvesteid nii suve- kui talveajale ümber häälestama, kuluks selleks aastas neli kuud. Samuti oleks kulu oluliselt suurem kui viis miljonit krooni,” ütles ETAle ASi Eesti Energia teeninduse meediasuhete juht Margit Mikk-Sokk.

Eesti Energia elektri öötariif kehtib kuni suveaja lõpuni esmaspäevast reedeni kella 24–8 ja laupäeval ning pühapäeval ööpäevaringselt. Öötariifi kellaaegade muutus tuleneb suveajale üleminekust, Eesti Energia voolumõõtjate kellad töötavad endiselt vööndiajas.

Suveajale üleminek on Mikk-Soku sõnul klientidele kasulik, kuna õhtusel valgel ajal on elektritarbimine väike ja kellaaegade muutusega seoses lisandub üks hommikune suure tarbimisega soodustariifi tund.