Eesti Energia strateegiline eesmärk on pakkuda digitaalsete lahenduste toel suurepärast kliendikogemust ning jõuda 2023. aastaks 1 miljoni kliendini Läänemere piirkonnas, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.

„Eestis oleme digitaalsete lahendustega nagu e-valimised või digiallkiri väga harjunud, kuid maailmas laiemalt pole see midagi enesestmõistetavat. Heas mõttes oleme justkui labor, kus inimesed on digitaalseid lahendusi harjunud kasutama ja kus on võimalik uusi lahendusi esimesena testida,“ lausus Eesti Energia äri- ja infotehnoloogia juht Agnes Roos.

Roos lisas, et Eesti Energia soovib pidevalt uusi ja nutikaid lahendusi klientideni tuua. „Koostöös Microsoftiga keskendume elektrivõrgu, mugavate klienditeenuste ja elektromobiilsuse lahenduste arendamisele, mida esmalt plaanime pakkuda Eesti klientidele. Tuleviku väljavaates on eesmärk rakendusi pakkuda ka teistele energiaettevõtetele. Plaanime uued kliendilahendused välja arendada Microsofti platvormil koostöös Eesti Energia IT ja ärivaldkondade ning Microsofti meeskondadega,“ sõnas Roos.

Rahvusvahelist ekspordivõimalust näevad lepingupartnerid nii digitaalsetes võrgujuhtimise lahendustes, sest Eestil on tänu kaugloetavatele elektriarvestitele tekkinud teiste riikide ja võrguettevõtete ees edumaa, kui ka muudes kliendile suunatud uutes lahendustes.

Microsofti tootmis- ja ressursitööstuse globaalne juht Çağlayan Arkan ütles, et Eesti Energia kannustab Läänemere piirkonna energiasektorit uuele tasemele, kujundades ümber digikultuuri, muutes oma töötajad tootlikumaks ja töö paindlikumaks ja samal ajal ehitades muljetavaldavat digitaalteenuste portfelli.

"Samuti teevad nad suurepärast tööd, et vastata kliendi ootustele ja pakkuda tipptasemel energialahendusi, kus on tagatud privaatsus- ja turvanõuded. Microsofti pilve-, AI- ja IoT-tehnoloogiad aitavad Eesti Energial haarata kinni uutest kasvuvõimalustest ja panustada jätkusuutlikku tulevikku," märkis Arkan.

Microsoft Eesti juht Mart Mäe lisas, et koostööleping Eesti Energiaga loob hea baasi siinsete väljaarendatud ja järeleproovitud digilahenduste ekspordiks. "Uute teenuste keskmes saab olema tehisintellekt, mille kasutamise kaudu on võimalik säästa keskkonda ja teenida tulu.“

Viimase uue teenusena on Eesti Energia alustanud päikeseelektri pakkumist era- ja äriklientidele ning käesoleval suvel plaanitakse alustada elektriautode laadimisvõimaluse pakkumist.