“Eesti Gaasi ostmisel lubasime ettevõtte juhatuse koosseisu laiendada – aprillis alustas tegevjuhina tööd Ants Noot, nüüd finantsdirektorina Margus Kaasik, neid mõlemat iseloomustab pikaajaline juhtimiskogemus ja pühendumine,” märkis AS Infortar juhatuse liige ja ASi Eesti Gaas nõukogu esimees Ain Hanschmidt pressiteenistuse vahendusel.

Margus Kaasik on omandanud Tallinna Tehnikaülikoolis ärikorralduses teadusmagistri kraadi. 1999-2014. aastal töötas Kaasik Eesti Energias, viimased üheksa aastat ettevõtte finantsdirektori ja juhatuse liikmena. Varasemalt on Kaasik töötanud ehitusettevõttes AS FKSM finantsjuhina.

Lisaks Noodale ja Kaasikule kuuluvad Eesti Gaasi juhatusse Raul Kotov ja Sergey Zagrebaylov, kes koordineerivad vastavalt müügitegevust ja infrastruktuuri.

OÜ-s Trilini Energy sõlmis käesoleva aasta 23. veebruaril Fortum Heat and Gas OY-ga lepingu ASis Eesti Gaas 51% suuruse aktsiapaki ostuks. 12. mail allkirjastasid Trilini Ernegy ja Gazprom lepingu AS Eesti Gaas 37 protsendi aktsiate omandamiseks.

“Praegu räägime läbi Itera Latvijaga, kellele kuulub kümme protsenti Eesti Gaasi aktsiatest ning seejärel väikeaktsionäridega eesmärgiga saavutada ettevõttes 100 protsendiline osalus,” sõnas Hanschmidt.

AS Eesti Gaas tegeleb maagaasi ja elektri müügiga. Kontserni kuuluvad gaasitorustike ja rajatiste projekteerimisele ja ehitamisele spetsialiseerunud AS EG Ehitus ning jaotusteenust osutav AS Gaasivõrgud. Ettevõttele kuulub üle Eesti viis gaasitanklat. AS Eesti Gaas müüs 2015. aastal maagaasi 386 miljonit m³ ja elektrit 9,7 GWh. Ettevõttel on 1570 äriklienti ja 41 160 koduklienti.