Riia linnaga sõlmitud elektrileping on Lätis Enefit SIA nime all tegutseva Eesti Energia tütarettevõtte jaoks kümne tegutsemisaasta suurim tehing, hõlmates endas Riia linna 84 000 megavatt-tunnist aastast elektritarbimise mahtu kogumaksumusega 12,8 miljonit eurot, teatas Eesti Energia.

„Taastasime möödunud aastal Lätis ja Leedus fikseeritud elektrilepingute müügi ning näeme täna, et see on meie konkurentsivõimekusele tugevalt kaasa aidanud. Tänu hinna fikseerimisele saame luua klientidele personaalsemaid elektriostulahendusi, müües Lätis aasta jooksul rohkem kui miljoni megavatt-tunni jagu elektrit,“ selgitas Eesti Energia energiamüügi juht Karla Agan.

Karla Agan tõi välja, et lisaks ettevõtte aktiivsele müügitööle on turuosalistel tekkinud süsteemihaldurite abiga võimalus fikseerida hinnaerinevuse riski elektribörsi Eesti ja Läti hinnapiirkondade vahel ning teha seeläbi klientidele konkurentsivõimelisema elektrihinnaga pakkumisi.

Enefit SIA elektrimüügi portfelli kuuluvad täna 28 omavalitsust ning era- ja avaliku sektori suurkliendid, kelle seas on ka Läti riiklik televisiooni ja raadioringhäälingu keskus. Sarnaselt Riia linnale on Eesti Energia ka Tallinna linna elektrimüüjaks.

Täna hoiab Eesti Energia Lätis tegutsev tütarettevõte 15-protsendilise turuosaga jätkuvalt tugevat teist positsiooni riikliku energiafirma Latvenergo järel. 2015. aasta lõpus müüs Eesti Energia Lätis ja Leedus elektrit kokku 17 100 tarbimiskohale, mida on kolmandiku võrra rohkem kui aasta varem.