Kuigi riik ei ole Eesti Energiale mingeid suuniseid palkade kärpimiseks andnud, kaalub ettevõte ajal, mil riigis ja ühiskonnas peavad kõik kulusid vähendama, tegevuskulude vähendamist.

„Oleme, nagu ka paljud teised ettevõtted, täna olukorras, kus majanduses toimuvad muudatused sunnivad senisest veelgi jõulisemalt kulusid kokku tõmbama. Otsime aktiivselt efektiivistamise võimalusi kõigis valdkondades ja tütarettevõtetes. Tööjõukulud on selgelt üks suuremaid püsikulusid, ilmselt ei pääse ka meie neid vähendamata,“ lausus Delfile ettevõtte pressiesindaja Marina Bachmann.

„Tänases  majandusolukorras on paljud ettevõtted alustanud kulude kokkuhoidmist töötajate palkade vähendamise kaudu. Meie eesmärgiks on esialgu hoiduda põhipalkade alandamisest, et hoida energiavaldkonna kõrgelt kvalifitseeritud spetsialiste,“ selgitas ta.

Eesti Loto juhatuse esimehe Aivar Lepa sõnul on ettevõttel kinnitatud eelarve, milles kärbete tegemist pole nõukogus arutatud. „Kehtiva eelarve kohaselt on palgafond sama suur kui 2008.a. Seoses kasvava käibega ja käimasolevate ning planeeritavate arendustega vajab ettevõte veel käesoleval aastal täiendavalt spetsialiste, mis tähendab, et sama palgafondiga välja tulemiseks tuleb palgakulusid kärpida ettevõtte mõnes valdkonnas, kus see võimalikuks osutub,“ sõnas ta.

ASi Eesti Loto möödunud aastane puhaskasum oli 81,8 miljonit krooni ja Eesti Energia möödunud aastane puhaskasum oli 615 miljonit krooni.

Eesti Raudtee palgakärpeid ei kavanda, aga kaalub lähiajal koondada umbes 300 inimest, eelmise aasta lõpus koondati ettevõttest 200 töötajat.