Eleringi Andmelattu kantud üle 703 000 tarbimiskohast oli eile õhtuse seisuga sõlminud elektrilepingu 365 000, mis moodustab 52 protsenti tarbimiskohtadest. Kuue suurema elektrimüüja turuosa oli Eleringi Andmelao põhjal kõikide sõlmitud lepingute hulgas ligi 99 protsenti.

Müüjat vahetanud klientide osakaal on sõlmitud lepingute järgi 11 protsenti. Sõlmitud lepingutest on 16 protsenti tähtajatud ja 84 protsenti tähtajalised.

Eesti Energia

10. detsembri seisuga olid kliendid Eesti Energiaga sõlminud üle 321 000 lepingu, mis katab 46 protsenti kõigist Eesti tarbimiskohtadest. Ligi 85 protsenti lepingutest on sõlmitud paketis Kindel ning populaarseim periood on 12 kuud.

„Teiste riikide kogemusele tuginedes uskusime,et turu avanemise hetkel valib ligi 20 protsenti klientidest endale elektrimüüja ja 80 protsenti klientidest jääb üldteenusele. Ent eestimaalaste aktiivsus ületas meie igasugused prognoosid. Kahe ja poole kuuga on kliendid Eesti Energiaga sõlminud üle 321 000 lepingu, mis katab 46 protsenti kõigist Eesti tarbimiskohtadest,“ sõnas Eesti Energia jaeäri juht Margus Rink.

220 Energia

220 Energia teatas, et müüb järgmisel aastal elektrit ligi 13 000 Eesti erinevas paigas ning on ettevõte on haaranud enda kätte hinnanguliselt umbes kaks protsenti turust. Põhiliselt eelistasid kliendid börsihinnaga seotud pakette.

Elektrimüügi AS

Eile õhtuks oli Elektrimüügi AS-iga sõlmitud 7612 lepingut, mis on enam kui kaks protsenti kõikidest avatud turu lepingutest. 

"Me oleme tulemusega väga rahul. See on oluliselt suurem klientide hulk, kui me kolm ja pool nädalat tagasi turule tulles julgesime loota," ütles nõukogu esimees Priit Põldoja. Eratarbijate hulgas oli menukas kindlustusega börsihinna pakett, mille valis 45 protsenti eratarbijatest. Samuti valis 20 protsenti tarbijatest ühtlase makse lahenduse. Neid lahendusi pakub ainsana turul Elektrimüügi AS.

Elektrum

Eilse seisuga oli Latvenergoga, kes Eestis kasutab kaubamärki Elektrum, liitunud üle 5800 unikaalse kliendi. Elektrimüüja täpsustas, et ühe mõõtepunkti kohta on sõlmitud kokku üle 11 300 lepingu.

Elektrumi klientide lemmikpaketiks kujunes üheksaks kuuks sõlmitav Aktiivne klõps, mille valisid pooled kodukliendid. Populaarne oli ka kuuekuulise lepingutähtajaga Säästu Klõps.

Üle 60 protsendi Elektrumiga lepingu sõlminud koduklientidest on aktiivsed Harjumaal, Tartumaal või suuremates linnades eramutes elavad elektritarbijad, kes tarbivad reeglina enam kui 10 000 kWh aastas.

Imatra Elekter

Imatra Elektriga oli tänaseks sõlmitud ligi 5000 lepingut. Ettevõtte elektriäri juht Sven Pitkve ütles, et enim on kõige enam on sõlmitud lepinguid elektripaketile Täpne, mille puhul elektri hind sõltub börsihinnast. "Samuti on tarbijad väga hästi vastu võtnud meie rohelise valiku," lisas ta.

Pitkve sõnul seisnes Eesti Energia edu tõenäoliselt selles, et ettevõtte reklaamikampaania oli kõige jõulisem ning samuti mängis olulist rolli aspekt, et nende müügikanalid on kõige laiaulatuslikumad.

Eesti Gaas

Eesti Gaasi eesmärgiks on järgmiseks aastaks saada paartuhat klienti ning ettevõtte juhi Raul Kotovi sõnul on pool eesmärgist juba täidetud ning teine pool realiseerub tõenäoliselt järgise aasta jooksul. Klientide portfelli vaadates selgub, et enamik Eesti Gaasi klientidest on erakliendid, kuid on ka juriidilisi kliente.

Kotov pidas nimetas Eesti Energia edu aluseks inimeste harjumusi ja alalhoidlikkust, aga ka teadmatust. "Kuivõrd hinnad erinevate ettevõtjate vahel olid peaaegu olematud, siis kindlasti paljud kliendid ei näinud mõtet riskeerida müüja vahetusega peljates võimalikke ebemeeldivusi, et äkki uut müüjat valides võib elektri saamisega olla probleeme," lausus Kotov.

VKG Elektrivõrgud

VKG Elektrivõrgud on seadnud eesmärgiks võrgupiirkonnas - Narvas ja Sillamäel elavad kliendid. VKG Elektrivõrkude juhatuse liige Marek Tulli ütles, et eilse seisuga oli lepingu sõlminud 20 protsenti selle piirkonna tarbijatest. Kolm neljandikku lepingu sõlmijatest oli sõlminud lepingu VKG Elektrivõrkudega.

"Fikseeritud hinnaga paketid on kõige populaarsemad, seda just eraisikute seas. Samas on palju kliente ka, kes on valinud börsi hinnast sõltuva paketi. Sõlmitud lepingute arv on suurem kui esialgselt prognoosisime," sõnas Tulli.