"Eesti Energia EBITDA oli eelmisel aastal 327 miljonit eurot, 23% rohkem kui 2015. aastal. Puhaskasum oli 171 miljonit eurot (+131 milj eurot võrreldes 2015. aastaga) ja on üks ajaloo parimaid isegi siis, kui arvestame maha Auvere elektrijaama hilinemise 66 miljoni eurose trahvisumma.

Viimased viis aastat oleme tegutsenud vabal turul nii põlevkiviõli kui elektriga. Raul Kirjaneni hinnagul ei saaks Eesti Energia vabaturul aga mitte kunagi hakkama. Vabal ja väga karmi konkurentsiga turul toimetavad ärid annavad praegu ligikaudu 70% Eesti Energia tulust ja kasumist.

Arusaamatuks jääb Kirjaneni emotsionaalne nägemus Eesti Energia krediidivõimekusest. Hindame oma varade väärtust regulaarselt finantsarvestust sätestavatest õigusaktidest lähtuvalt ja vajadusel ka korrigeerimine neid (oleme seda korduvalt teinud).

Varade väärtust kinnitab kord aastas audiitor. Kui Kirjanenil on parem teadmine Eesti Energia varade "tegelikust" väärtusest ning ta arvab, et Eesti Energia annab investoritele väärinfot, siis tuleks tal pöörduda asjakohaste instantside poole," kirjutas Sutter vastulauses.

Pikemalt loe Äripäevast!