Kaevanduse töö ajutine peatumine ei sea ohtu elektri ja õli tootmist, kuna Eesti Energia põlevkiviladudes on täna piisav põlevkivi varu, teatas ettevõte.

Enefit Kaevanduste juhatuse esimees Andres Vainola selgitas, et positiivse viiruseproovi andnud töötajal oli enne haigestumist kokkupuude vähemalt 16 kolleegiga, kelle ettevõte on suunanud koroonaviiruse testimisele.

„Esialgu sulgeme kaevanduse allmaaprotsessid kaheks päevaks, et saaksime ülevaate tegelikest haigestunute hulgast. Kui see on selge, siis saame teha edasised otsused ja vajadusel kaevanduse töö ka pikemaks perioodiks peatada, mis esialgu võib olla kaks nädalat. Räägime läbi ka Töötukassa ja ametiühingutega täiendavate meetmete osas. Seejärel otsustame töö jätkamise osas juba vastavalt kujunenud olukorrale. Oluline on viia viiruse leviku risk võimalikult minimaalseks. Oleme kaevanduse töös viiruse leviku tõkestamiseks ettevaatusabinõud küll kasutusele võtnud, kuid paraku on tööprotsess selline, kus lähikontakte pole võimalik vältida, seetõttu ennekõike inimeste tervise hoidmiseks sellise otsuse vastu võtsimegi," rääkis Vainola.

Ettevõte märkis, et tööprotsessid allmaakaevandamisel on sellised, kus sõltumata senistest Vabariigi Valitsuse ja tööandja poolt kehtestatud inimeste tervise kaitse meetmete kohaldamisest koroonaviiruse leviku tõkestamiseks ei ole kahjuks õnnastunud viiruse levikut ära hoida. Seetõttu ei saa maa all töötavatele inimestele hetkel tööd anda.