Juunist lähevad Narva Elektrijaamadest üle Eesti Energia Tehnoloogiatööstusele remondi ja hoolduse funktsioonid, mis puudutab ligi 400 töötajat, edastas BNS-ile Narva Elektrijaamade kommunikatsioonijuht Katrin Josua.

Ta lisas, et töötajate jaoks jäävad tingimused samaks. "Nad lähevad teistesse ettevõtetesse üle oma seniste töö- ja kollektiivlepingutega," selgitas Josua.

Josua sõnul lähevad Eesti Energia Kaevandustele aprillist üle ka Narva elektrijaamade kütuse etteande seadmed. "See muudatus viib terve kütuse etteande protsessi Eesti Energia Kaevanduste kätesse ning tõstab seeläbi töö operatiivsust ja kvaliteeti."

"Remondipersonali liitumine Eesti Energia Tehnoloogiatööstusega, mille põhitegevuseks on remonditeenuste osutamine ning uute seadmete projekteerimine ja ehitamine, aitab tõsta selle ettevõte konkurentsivõimet ja efektiivsust. Samal ajal avanevad üleminevate töötajate ees uued perspektiivid, kuna ettevõte saab tellimusi mitmesuguste erinevate projektide teostamiseks," rääkis Josua.

Eesti Energia Narva Elektrijaamade juht Tõnu Aas on varem selgitanud, et muudatuste eesmärk on keskenduda rohkem ettevõtte põhitegevusele ehk elektrienergia ja soojuse tootmisele. Tugifunktsioone täitvad allüksused on Aasa sõnul kavas ettevõtte struktuurist välja viia.

Eesti Energia Narva Elektrijaamad teatas restruktureerimise plaanidest mullu augusti lõpus.