Põhivõrgu ülekandeliinidele tekitatud kahju ulatub esialgse arvestuse kohaselt miljoni ja Jaotusvõrgus 20 miljoni kroonini, teatas Eesti Energia pressiesindaja.

Kahju hulgas kajastuvad vaid võrgu tehnilise poole kulud, summa ei kajasta kahju, mis saadi rikete tõttu müümata jäänud elektrienergiast.

Torm purustas üle saja kilomeetri Jaotusvõrgu elektrivõrku, kus tuleb täielikult välja vahetada nii elektriliinid kui ka kandepostid.

Kahe päevaga on suudetud taastada elektrienergia 2/3-le elektrita olnud alajaamadest. Ööl vastu pühapäeva puhkenud tormi järel on avariibrigaadid käinud läbi elektriliinide trasse ja parandanud rikkekohti.

Öösel, kui pimedus liinidel tööde tegemist segab, hoiavad olukorda kontrolli all juhtimiskeskused üle Eesti.

Tormikahjustuste likvideerimisega on ka naaberriikides aktiivselt tegeletud.

Lätis on teisipäevase seisuga elektrita veel hinnanguliselt 35 protsenti riigi territooriumist ehk ligikaudu 160 000 majapidamist.

Teisipäeva hommikul oli Taanis elektrita veel 65 000 (esmaspäeval 100 000) majapidamist, Rootsis veel 160 000 kodumajapidamist, esmaspäeval oli see arv 245 000. Suurbritannia põhivõrk teatas, et NGK (National Grid Company) tormikahjustustest tingitud kahjud ulatuvad 12 miljoni naelani.