Energiaturu inspektsiooni peadirektor Märt Ots kinnitas, et Eesti Energia teenustasud oleksid kooskõlastust nõutamata seaduslikud juhul, kui firma oleks need kehtestanud enne energiaseaduse jõustumist ehk enne 1998. aasta 1. jaanuari.

"Sel juhul peaks neil olema muidugi ka dokument," nentis Ots. "Kui nad kavatsevad kehtestada uued teenustasud, tuleb need energiaturu inspektsiooniga kooskõlastada."

Märt Ots tõdes, et kui energiaturu inspektsioon kiidaks paketivahetushinnad heaks lähipäevil, saaks Eesti Energia vastavalt energiaseadusele paketivahetusel raha küsida alles oktoobri keskpaigast.

1998. aasta 1. jaanuaril jõustunud energiaseadus ütleb, et turgu valitsev kütuse- või energiaettevõtja peab müüma kütust, energiat ja nendega seotud teenuseid energiaturu inspektsiooniga kooskõlastatud hinna ja tariifiga.

Energiaturu inspektsiooniga kooskõlastatud hindu koos nendele lisanduvate maksudega avalikustatakse, sealhulgas ühes üleriigilise levikuga päevalehes vähemalt pool aastat enne nende muutmist seal, kus ettevõtja on turgu valitsevas seisundis.

Eesti Energia klienditeenindusosakonna infojuht Kristina Shanin kinnitas, et firma kavatseb 1. maist küsida teenustasu kõigilt klientidelt, kes kavatsevad elektrienergia hinnapaketti vahetada.