Rein Kilk ütles, et nõukogu liikmena ei sobi peaministriga kembelda. “Aga mõni asi ajab siin harja punaseks küll, minu meelest on see inetu käitumine,” vahendab tema sõnu Äripäev.

Eesti Energia Nõukogu liikme, reformierakondlase Kalle Pallingu sõnul on Eesti rahval õigus küsida, mis need hinnatõusu küsivad Eesti Energia plaanid on, sest rahateenimine pole Eesti Energia kõige olulisem roll. Tegelikkuses sõltub Eesti energeetikas valdav osa tema sõnul Eesti Energiast. “Mina arvan, et see suurima seisus seab teatud kohustused energiajulgeoleku tagamise osas,” ütles Palling.

Peaministri öeldu, et investeeringud tuleb üle vaadata ja hoolitseda eeskätt Eesti energiajulgeoleku eest, on omaniku soovina mõistetav, lausus ta. “Mina samamoodi ei poolda sellist kauboilikku lähenemist, et vaid rahateenimine on Eesti Energia ainuke ja peamine olemisvorm,” kommenteeris Palling. Tema sõnul on natuke kahetine olukord on ka järelevalves — majandusministeerium on Eesti Energia omanik ning tema haldusalas olev konkurentsiamet teeb järelevalvet.

Eesti Energia nõukogu esimees on Jüri Käo ning nõukogu liikmed on Kalle Palling, Toomas Luman, Rein Kuusmik, Meelis Atonen, Aivar Reivik, Rein Kilk ja Janek Parkman.