Majandusminister Mihkel Pärnoja ütles ETAle, et kuna riik andis 51 protsenti Eesti Põlevkivi aktsiaid üle Eesti Energiale, on aktsionäride õigustest tulenevalt Eesti Energial õigus nimetada nõukokku neli liiget ja riigi poolt kolm liiget.

Eesti Energia nimetas nõukokku Narva Elektrijaamade peadirektori Ants Paulsi, Riigikogu liikme Andres Lipstoki, Eesti Energia nõukogu liikme Toomas Lumani ja Eesti Energia juhatuse liikme Sandor Liive.

Riigi poolt nimetati nõukokku rahandusministeeriumi poolt finantsteenuste osakonna juhataja Veikko Tali, majandusministeeriumi poolt avaliku halduse büroo direktor Väino Sarnet ja majandusministri nõunik Maria Alajõe.

Tagasi kutsuti Meelis Virkebau, Endel Paap, Hillar Kaasik, Ell-Mari Koppel ja Veikko Tali, Toomas Luman ning Andres Lipstok, neist kolm viimast valiti uuesti tagasi.

Eelmine seitsmeliikmeline nõukogu oli nimetatud sajaprotsendiliselt riigi poolt, mistõttu olime sunnitud tegema valiku lähtudes, mis on riigi seisukorras oluline EP tegevus, ütles Pärnoja. Kuna praegu on käimas Narva Elektrijaamade lepingute ettevalmistamine, peab Pärnoja sõnul arvestama ka seda, kes selles töös omavad paremat kogemust.