Sõlmitud lepingutega kinnitasid osapooled, et tööandjana toetab Eesti Energia töötajate isiklikku arengut, töökeskkonna ja tööohutuse parendamist ning tervise ja perega seotud hüvesid. Vastavalt sõlmitud kokkulepetele korrigeeritakse sõltuvalt töö iseloomust ja ettevõttest töötajate töötasusid keskmiselt 2-4% aastas.

Eesti Energia juhatuse liikme Raine Pajo sõnul on kollektiivlepingud aktiivsete läbirääkimiste tulemus ning mõistlik kompromiss osapoolte ootuste ja võimaluse vahel. „Pool aastat kestnud läbirääkimiste kulg ei olnud lihtne, kuid sõlmitud kokkulepped on tänastes majandustingimustes optimaalsed ning arvestavad nii töötajate huvide kui ka ettevõtete võimalustega,“ tunnustas Pajo ametiühingute esindajaid tulemusliku koostöö eest.

Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühingu juht Vladislav Ponjatovski ütles, et läbirääkimised olid pikad ja põhjalikud ning tulemus peaks sobima mõlemale osapoolele. „Mõistame, et seoses nafta hinna langusega ja olukorraga majanduses on tööandja ressursid piiratud ning oleme sõlmitud kokkuleppega rahul,“ kinnitas Ponjatovski.

Narva Energia Ametiühingu juhatuse esimehe Andrei Zaitsevi sõnul nõudis uus kollektiivleping mõlemapoolseid kompromisse. „Tänan tööandjat koostöö eest. Läbirääkimised olid keerulised, kuid tulemuslikud ning sõlmitud kokkulepe on vastavuses praeguste majandustingimustega. Ka töötajad võtsid kokkuleppe mõistmisega vastu,“ sõnas Zaitsev.

Energiateeninduse Ametiühingu juht Vladimir Grigorov tõi samuti välja, et kuigi läbirääkimiste protsess oli pikk, said kokkupuutepunktid tööandja ja ametiühingu vahel leitud. „Tehnoloogiatööstuse hoolduskeskuse töötajad võivad olla rahul sõlmitud kokkuleppega, kollektiivleping tagab töötajatele kindlustunde. Oleme rahul ka tööandja poolt pakutava sotsiaalse paketiga“.

Eesti Energias on töösuhte partneriks kokku kuus erinevat ametiühingut.