Eesti Energia on huvitatud tuumajaama projektis osalemisest selleks, et katta tarbijate kasvavat nõudlust elektrienergia järele pärast olemasolevate võimsuste väljalangemist, teatas valitsuse pressiesindaja.

Samuti selleks, et mitmekesistada tootmisvõimsuste portfelli ja maandada põlevkivi kui CO2 intensiivse kütuse põletamisega seotud riske.

Leedu uue jaama projekt ning Soome kuuenda reaktori ehitus on kaks reaalset võimalust tuumajaama rajamisel osalemiseks. "Arvestades Leedu tuumaprojekti senist kulgu on tõenäoline, et Soome kuues reaktor saab valmis varem kui Leedus kavandatav jaam," ütles Parts.

Teollisuuden Voima Oy kavandab neljanda tuumajaama rajamist asukohaga Olkiluotos. Jaama ehituseks vajalike tehniliste ja keskkonnatingimuste täitmise järel võib ehitus alata 2010. aasta alguses. Ehituse kestvuseks hinnatakse 4-6 aastat ning Teollisuuden Voima OY prognoosib uue jaama valmimist 2016-2018.

Sisulisi investeerimisotsuseid on võimalik teha alles pärast seda kui projekti on heaks kiitnud Soome valitsus ja parlament.

Olkiluoto jaamade omaniku Teollisuuden Voima OY emafirma Pohjalan Voima on Eesti Energia AS partner Estlinki kaabliprojektis.