Lääne-Nigula vallavolikogu 25 liikmest suurem osa hääletab praeguse seisuga hirmkõrgete tuugenite vastu, tuulepargi vastaseid on nii opositsiooni kui ka koalitsiooni hulgas. Volikogu istungini, kus võidaks Risti tuulepargi ehitus keelata, on jäänud kaks nädalat ja Eesti Energia püüab päästa, mis päästa annab. Sel nädalal said vallavolikogu liikmed telefonikõne otse Enefit Greeni juhatuse esimehelt Aavo Kärmaselt endalt. Kärmas püüdis vallavolinikke veenda, et need tuulepargi rajamisele lõplikult pidurit ei tõmbaks.

Loe pikemalt Lääne Elust.

Lääne-Nigula vallavalitsus leiab, et kavandatav Enefit Greeni tuulepark takistab Risti aleviku arengut ja rikub väärtusliku põllu- ja metsamaa, kirjutab Lääne Elu.

Lääne-Nigula vallavalitsus leiab, et Risti alevisse ja lähiümbrusse tuleb suunata senisest enam inimesi elama. „Valla uue üldplaneeringu eesmärk on suunata elamuarendust tihedamini asustatud ja oluliste loodusväärtusteta piirkondadesse, kus suurem osa vajaminevast taristust on olemas," seisab Lääne-Nigula vallavalitsuse koostatud tuulepargi eriplaneeringu lõpetamise otsuse eelnõu seletuskirjas.

Lääne-Nigula volikogu arutab tuulepargi eriplaneeringu lõpetamist kahe nädala pärast. Eesti Energia tütarfirma Enefit Green kavandab Risti, Piirsalu, Seljaküla ja Palivere vahele 21–30 generaatoriga tuuleparki, mille maksumus oleks umbes 150 miljonit eurot.

Loe pikemalt Lääne Elust.

„Lääne-Nigula tuuleenergia eriplaneeringut on seni läbi viidud nõuetekohaselt ning pole ilmnenud asjaolusid planeeringu peatamiseks või lõpetamiseks. Menetluse jätkamine on oluline, et leida kogukonnale sobivaim lahendus," kommenteeris Enefit Greeni juhatuse esimees Aavo Kärmas. "Nagu olen ka varem rõhutanud, soovime tuuleparki arendada keskkonda hoidval moel ja viisil, millest võidaksid nii Lääne-Nigula kohalikud elanikud, ettevõtluskeskkond kui ka sealne kogukond laiemalt."