Majandustulemustele avaldas kõige suurimat mõju süsinikdioksiidi heitmekvootide müügi lõppemine, teatas Delfile Eesti Energia pressiesindaja.

Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive sõnul olid möödunud majandusaastal strateegilist tähtsust omavad tegevused elektrikaubanduse alustamine Lätis ja Leedus ning edukas elektrimüük Soomes.

“Müügitegevuse alustamine Balti riikides aitab kaasa konkurentsi tekkele Balti turul,” selgitas Liive energiakaubanduse positiivseid mõjusid. Liive rõhutas, et Eesti Energia on ainus ettevõte, kes müüb oma klientidele elektrit kõigis kolmes Balti riigis.

Eesti Energia finantsdirektori Margus Kaasiku sõnul toetasid majandustulemusi suurenenud kodumaise elektrienergia müük ning hüppeliselt kasvanud eksport Soome.

Kokku oli 2007/08 majandusaasta kodumaine elektrienergia müük 6 992 GWh, mis on 5,4 protsenti ehk 358 GWh võrra suurem kui 2006/07 majandusaastal. Elektrimüük kodumaisel vabaturul kasvas 1,5 protsenti (11 GWh), müük suletud turu äriklientidele kasvas 6,9 protsenti (251 GWh), koduklientidele 6,8 protsenti (99 GWh) ning müük võrguettevõtjatele kahanes 0,3 protsenti (2 GWh).