Eesti Energia kommunikatsioonijuht Katriin Loorents ütles BNS-ile, et praegu on Kodu 1 pakett kahel kolmandikul Eesti Energia klientidest. Loorents lisas, et elektrienergia hind moodustab lõpphinnast umbes kolmandiku.

Elektri hind lõpptarbijale koosneb kolmest osast: elektrienergia hind, võrguteenuse hind ning taastuvenergia tasu ja elektriaktsiis.

Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink märkis teispäevasel pressikonverentsil, et elektri viimase aja börshind on olnud 4,3 senti kilovatt-tunni kohta, kuid elektri jaemüügihind sisaldab börsihinda, müügimarginaali ja käibemaksu, mistõttu sõltuvalt kliendi tarbimisprofiilist on fikseeritud tarbijahind teisipäevase seisuga 5,7-6,7 senti kilovatt-tunni kohta.

Alates kolmapäevast saab Eesti Energiaga sõlmida avatud turu elektrilepinguid, valida saab kolme elektripaketi vahel, mis kannavad nimesid "Kindel", "Kombineeritud" ja "Muutuv".

"Kindel" elektripakett tähendab elektrimüüjaga kokkulepitud ehk fikseeritud hinda kilovatt-tunni kohta, "Kombineeritud" paketis saab 50 protsenti tarbitud elektrist osta kokkulepitud hinnaga ja 50 protsenti börsihinnaga, millele lisandub elektrimüüja marginaal, "Muutuva" paketi hind sõltub täielikult elektri börsihinnast.