Sutter rääkis, et energeetikamaailmas on muutused kiired, elektrihinnad on tulnud turul alla ning Eesti ja Baltikum on hästi integreeritud Põhjamaadega.

"Eesti Energia peab kogu selle maailmaga kohanema, nii et nüüd ei ole see mitte ainult Eesti tarbijate varustamine elektriga, vaid tuleb hakkama saada väga suurel turul, mis on vähemalt Baltikum ja Põhjamaad," rääkis Sutter.

Põlevkiviõli tootmise arendamine on tema sõnul suur võimalus põlevkivienergeetika jätkumiseks.  

"Sellel on kaks asja: esiteks põlevkivi rohkem väärindada ja võtta sellest rohkem välja, teiselt poolt vähendada keskkonnamõjusid. See on strateegias hästi kaetud ja arvan, et kui seda strateegiat hästi ellu viia, siis see on Eesti Energia võimalus," selgitas Sutter.

Eesti Energia nõukogu valis eile õhtupoolikul toimunud koosolekul ettevõtte juhatuse esimeheks Nord Pool Spoti Balti ja Venemaa piirkonna senise juhi Hando Sutteri. Sutter alustab tööd uues ametis 1. detsembrist.

Ärileht kirjutab täna, et Sutter on töötanud nii Sõõrumaale kuulunud ESS-is kui kasiinoparun Karule kuuluvas Olympicus. Eesti Energia juhatuse esimehe konkursile ei esitanud Sutter erinevalt Oliver Kruudast või Peeter Tohverist ise kandideerimisavaldust.

Sutteri tiris sihtotsinguga konkursile ilmselt hoopis Saaremaa mees, Eesti Energia nõukogu esimees Erkki Raasuke.