Kaubamärgi alt Siigur Restaurants tegutsev firma annab oma kodulehel teada, et nad on alates tänasest kuni 31. märtsini suletud. "See otsus ei ole majanduslik, vald eelkõige Meie endi kaitseks mõeldud!" teatavad nad.

Tegelikult on aga olukord väga tõsine. Tõnis Siigur ütleb Ärilehele, et umbes kahe nädalaga on olukord muutunud täielikult. Väga raske on tema sõnul praegu olukorda üldse analüüsida ja midagi mõelda. "Elame päev korraga. Tegime praegu ajutise otsuse (restoranid sulgeda - toim.) ning vaatame, mida riik nüüd teeb," ütleb Siigur.

OKO Restoranid OÜ-l oli 2019. aasta lõpu seisuga 109 täiskohaga töötajat, suvekuudel on neid loomulikult rohkemgi. Siigur ütleb, et ta tõsiselt muretseb nende pärast.

"Riik peab astuma tugevaid samme. Oleme äraootaval seisukohal. Tegevust meil ju ei toimu. Meil ei olegi mingit head plaani. Oleme küll arutanud erinevaid variante, aga me ei otsusta midagi enne, kui riik on oma otsused teinud. Need peavad tulema kohe. Inimesed tuleb ära päästa," on Siigur emotsionaalne. "See on A ja O. Meie olemegi ju need inimesed, kes riiki üleval peavad. Kui riik ei taha meid hoida, siis on väga keeruline. Tegelikult ei olegi siin väga kellelegi otsa vaadata. See on globaalne probleem. Sellises olukorras ei ole meist keegi kunagi olnud," ütleb ta.

Avaldame ka restoranipidaja pöördumise oma klientide ja sõprade poole:

Head sõbrad

Me oleme osa millestki eriti suurest - külalislahkusmajandus on kui rahva süda, pakkudes elamusi ja igapäevarutiinile vaheldust. Meie kõigi kireks on olnud ja jääb ka edaspidi inimeste õnnelikuks tegemine, nendelt naeratuse väljavõlumine, uksel tervitamine, toiduelamuste pakkumine, lillede toomine tähtsatel sündmustel, abieluettepanekutele ja kooselu alguse tähistamistele kaasaaitamine, inimeste väärikas ärasaatmine teistele radadele, sünnipäevalaste üllatamine jne jne jne.

Väga raske südamega teatame, et me ei võõrusta kliente ja oleme suletud 16.03.-31.03.2020. Ja see otsus ei ole majanduslik, vaid eelkõige Meie endi kaitseks mõeldud!

Hetkeseisuga jätame toimima Facebooki ja Wolt'i kaudu toidu ohutuks kaasa- või koju tellimiseks ainult OKOs Haabneemes.

Telli OKO toit kaasa Facebooki kaudu (link siin)

Telli OKO toit koju kasutades Wolt'i (link siin)

#supportyourlocalrestaurants

Ja soovime siinkohal tsiteerida Taanis asuva restorani noma omaniku René ja tema tiimi sõnu "Me sulgeme restoranide uksed mõneks ajaks, kuid ei sulge uksi elule, sõprusele, kogukonnale ega üksteisele. Me sammume koos igat sammu sellel teel".

Hoiame kokku, toetame üksteist, oma Peresid ja lähedasi. Mõtleme tulevikule ja teeme uusi plaane, sest Inimesed ja ühiskond vajab Meid peale selle Jama lõppu rohkem kui kunagi varem!!!

MARTTI & TÕNIS & MEIE RESTORANIDE PERED

Siigur Restoranid