Euroopa Julgeoleku ja Koostöö Organisatsiooni (OSCE) poolt korraldatud ümarlaual tutvuvad Albaania seadusandjad uute hääletamistehnoloogiatega, Eesti kõrval viiakse end kurssi ka samasisuliste arengutega Suurbritannias ja Norras.

Esitluse Eesti-poolne koordinaator on Trustcorp OÜ koostöös välisministeeriumi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga. Trustcorp OÜ on Eesti kapitalil põhinev strateegilisi teenuseid pakkuv rahvusvaheline konsultatsioonifirma, mille põhitegevusalaks on Kesk- ja Ida-Euroopa siirderiikide nõustamine.

"Eesti-Albaania tänase koostöö keskmes on moodsad ja tõhusad e-lahendused, millest albaanlased on väga huvitatud," kinnitas Trustcorp OÜ valdkonnajuht, välisministeeriumi e-riigi ja küberturbe ekspert Albaania küsimustes Raul Rikk.

Eestil kui esimene riik maailmas, kes hakkas rakendama e-valimisi, on paljudele siirderiikidele innovaatiline eeskuju.

"Tänased kogemused meie e-projektidega Albaanias viitavad ühelt poolt paljulubavatele perspektiividele, teisalt aga toovad esile vajaduse riigi ja erafirmade senisest tegusamaks koostööks Eesti e-toodete turustamisel muus maailmas," lisas Rikk.