ByteLife esitleb 14. aprillil Räniorus toimuval suurimal  virtualiseerimiskogukonna konverentsil ja expol VMUG UserCon uut lahendust FlowGrab, mis toetab ettevõtte automatiseerimist, võimaldades standardsete IT arendusprotsesside kasutusele võtmist ka keeruliste IT süsteemidega ettevõtetes. Üks selline valdkond on näiteks pangandus, kus üha enam kasutatakse automatiseerimist turvalisuse kaalutlustel.

„IT automatiseerimine on kasvav trend üle maailma - pea kõik tootjad räägivad sellest ja paljud astuvad ka juba esimesi samme selles suunas. Aeganõudvaid ning igavaid tööülesandeid automatiseerides jääb IT meeskonnal rohkem aega arendustööle keskendumiseks. Samal ajal aitab see oluliselt kokku hoida nii inimressurssi kui ka klientide raha. Just see on põhjus, miks ByteLife otsustas arendada täiesti uue toote FlowGrab," ütles ByteLife'i innovatisooni müügi- ja turundusjuht Janek Gridin.

Eestis loodud FlowGrab on täielikult ühilduv maailma kõige populaarsema virtualiseerimistarkvaraga VMware. Maailma juhtiva virtualiseerimislahenduste tootja ja arendaja VMware'i lahendusi kasutavad näiteks kõik Fortune 100 ettevõtted. VMware vRealize Orchestrator automatiseerimislahenduse koodihaldusplatvorm FlowGrab on ainulaadne selle poolest, et kui varem toimus kogu automatiseerimise protsess üsna kaootiliselt ning puudus efektiivne koostöö kõikjal maailmas töötavate IT automatiseerimise spetsialistide vahel, siis nüüd on võimalik kogu infot FlowGrab keskkonnas lihtsalt jagada ning olemasolevaid lahendusi oma meeskonnaga täiustada.

„ByteLife töötab välja lahendusi välismaistele suurettevõtetele. Meie jaoks on tihe koostöö nii tiimisiseselt kui ka tellijaga väga oluline. FlowGrab aitab nii meil kui ka teistel VMware orkestraatori kasutajatel oma tööd talletada lihtsal ja auditeeritaval viisil," ütles Gridin.

Gridin lisas, et ByteLife'i eesmärk on ainsa VMware orkestraatori versioonihalduse ja koostöölahenduse pakkujana kasvada koos areneva turuga. Vajadus uue lahenduse järgi on väga suur - FlowGrab tuli turule 2014. aasta augustis ja tänaseks on teenuse kasutajaid juba üle 400. Lühikese aja jooksul on FlowGrab kogunud IT automatiseerijate hulgas tuntust ning failide jagamine on muutumas üha laialdasemaks. ByteLife'i hinnangul võiks teenuse kasutajate arv järgmise aasta jooksul tõusta 2000ni. Platvorm on saadaval nii tasuta kui tasulise pilveteenusena ning ka suurtele firmadele sobiva ettevõttesisese lahendusena. Eesti kasutajad võidavad sellest, et leiavad kollektsioonist juba valmis tehtud väikeseid automatiseeritud lahendusi, mis on teiste kogukonna kasutajate poolt üles laetud FlowGrab.com keskkonda.