EASi ekspordidivisjoni direktori Allar Korjase sõnul on Hanseboot üks mitmekülgseima väljapanekuga paadimesse, mida külastab Põhja-Euroopa ja Saksamaa ärieliit, kellest suur osa on ka väikelaevaomanikud.

55. korda toimuvale Hanseboot´ile oodatakse ligi 700 eksponenti 18 riigist ning rohkem kui 80 000 külastajat. Eesti ühisstendil on oma toodetega väljas seitse ettevõtet nii mootor- kui ka purjepaatidega, samuti erinevaks otstarbeks mõeldud aluste ja nende transportimiseks mõeldud haagiste ning paadisildadega. Eesti ettevõtetest osalevad: Allen Marine OÜ, Alunaut OÜ, Lingalaid OÜ, Paadisildade OÜ, Respo Haagised AS, Saare Paat AS ja Tallinna Sadam AS.

„Ühisstendil osalemine aitab ettevõtetel kergemini saavutada klientide ja partnerite usaldust ning seeläbi saada reaalseid tellimusi. Eesti paaditootjatel on võimalus näidata Saksa klientidele oma laia tootevalikut ja kõrget kvaliteeti. Järgmistel aastatel on ettevõtetel juba iseseisvalt lihtsam minna tuttavaks saanud messile,“ ütles Korjas. Ta lisas, et lähiaastatel on EASil plaanis olla ühisstendiga väljas Euroopa suurimal messil Boot Düsseldorf, kuhu jaanuaris juba esimest korda minnakse.

Hanseboot´il teist korda osaleva Alunaut OÜ juhatuse esimehe Mark Muru hinnangul on tasuvate kontaktide loomise eelduseks mitmeaastane messil osalemine.

„Seekord esitleme täiesti uut paati, mis sobiks hästi näiteks rannavalve- ja päästetöödeks. Oleme oma töölaevadega võitnud riigihankeid Skandinaavias, aga nüüd soovime kindlamalt siseneda ka Saksamaa turule. Riiklikul ühisstendil osalemine on selle jaoks vajalik samm,“ lisas Muru.