Hiina asepeaminister Wang Qishani sõnul lähendas EXPO Hiinat ja muud maailma oluliselt. „Olen veendunud, et EXPO visioon „Parem linn, parem elu“ saab reaalsuseks,“ ütles Wang. EXPOsid korraldava Rahvusvahelise Näituste Büroo (BIE) president Jean-Pierre Lafon kasutas Shanghai EXPO iseloomustamisel väljendit "astounding success" – “rabav õnnestumine”.

Lõputseremoonial toimus pidulik BIE lipu üleandmine Milano delegatsioonile, kus 2015. aastal toimub järgmine suuremahuline EXPO.

Ka Eesti paviljonis lõpetati EXPO pidulikult. Lõpetamisel osalesid paviljoni töötajad, EASi esindajad, BIE esindajad, Hiina koostööpartnerid ning kohalikud eestlased ja paviljonile tekkinud sõbrad. Tänati paviljoni töötajaid, kes on poole aastaga väga suurt töökoormust ja rahvamasse kogenud.

Enne seda, reedel toimus Eesti paviljoni VIP alas ka Eesti loodusfotode näituse pidulik lõpetamine, mis pani punkti Eesti kultuuriprogrammile EXPOl. Urmas Tartese ja Arne Aderi poolt koostatud näitusel oli 36 fotot Eesti parimatelt loodufotograafidelt. Selle näitusega lõpetati kogu näitustesari Eesti paviljonis, kokku kuuel näitusel said paviljoni külastajad näha Eesti loodusfotosid, nüüdisgraafikat, moodi, ehteid ning raha.

Näitusteprogrammi koordinaatoriks oli Eesti EXPO 2010 peakomissar Toomas Tiivel. Shanghai Hongqiao Kaasaegse Kunsti Muuseumi asepresidendi Zhu Yingi sõnul oli tegemist väga huvitava ja mitmekesise programmiga. „Me avastasime Eestimaad läbi kunsti. See oli äärmiselt huvitav ja meeliülendav kuuekuuline programm,“ kiitis Zhu Ying. Muuseum andis Toomas Tiivelile ka tänukirja suurepäraste näituste korraldamise ning kunstikontaktide vahendamise eest.