Vahetult pärast Microsofti poolt energeetikaettevõtetele tutvustatud platvormi Smart Energy Reference Architecture (SERA) liitusid neli Soome juhtivat IT-ettevõtet ning Net Group koos Microsofti Soome esindusega ühisesse IT-ettevõtete klastrisse. Loodud klastri eesmärk on pakkuda Soomes IT-lahendusi energia- ning infrastruktuuri ettevõtetele, teatas Net Group.

Loodud IT klastri - Smart Infosystems For Utilities (SIFU) - poolt pakutavaid lahendusi iseloomustavad kvaliteet, paindlikkus, majanduslikult mõistlikud lahendused ja vastavus kõikidele Euroopa Liidu energiaettevõtete regulatsioonidele.

„Net Group osaleb SIFU klastris energiaettevõtetele suunatud tootega Synerall, mis on üks Eesti juhtivaid kliendihaldus- ja arveldussüsteeme energia-, vee- ja muude infrastruktuuriteenuseid pakkuvatele ettevõtetele,“ ütles Net Groupi juhatuse esimees Priit Kongo ja lisas, et Synerall on Net Groupi strateegiline eksporditoode, millega sisenetakse lisaks Soome turule aktiivselt ka Rootsi ja Saksamaa turgudele.

Syneralli planeeritud ekspordikäive on 50 miljonit krooni aastas.

Net Group OÜ on Eesti kapitalil põhinev infotehnoloogiaettevõte, mis pakub IT-lahendusi Eestis ja Läänemere riikides.