Eesti Hambaarstide Liidu juhatuse esimehe Kristjan Gutmanni sõnul on igati positiivne, et ettevõtted teevad koostööd teadlastega ning kasutavad maiustustes ja närimiskummides hammastele kasulikke aineid. ?Põhjamaades teevad hambaarstide liidud Leafiga koostööd juba aastaid, leping Eestis on endastmõistetav,? sõnas Gutmann.

Leaf Balticsi turundusjuhi Andrus Purde sõnul on Jenkki Eesti turul ainuke närimiskumm, mis sisaldab kõikides oma maitsevariantides piisavalt ksülitooli, et see hammastele kasulik oleks. ?Kuna ksülitool on tunduvalt kallim magusaine kui muud magustajad, siis on teised meil levinud nätsude tootjad kokkuhoiu teele läinud ja selle kasutamisest loobunud või selle sisaldust tunduvalt vähendanud. Seega on kahjuks ka nende närimiskummide kasulik mõju hammastele tunduvalt langenud,? ütles Purde.

Hambaarst Kristjan Gutmanni sõnul tuleb ksülitooliga närimiskummi süüa peale iga söögikorda 10-15 minuti jooksul. ?Ksülitooliga närimiskummil on kahene toime. Nagu iga teine suhkruvaba näts, aitab see süljeeritust tõsta. Piisaval määral ksülitooli sisaldavale närimiskummile on aga veel iseloomulik, et pikaajaliselt vähendab see suus elavate bakterite arvu ja kahjulikku mõju hambavaabale,? tõdes Gutmann.

Eesti Hambaarstide Liit loodi 1991. aastal eeskätt erahambaarstide huvide kaitsmiseks. Praegusel hetkel on EHL-i liikmeteks umbes pooled Eestis tegutsevatest hambaarstidest. EHL põhieesmärkideks on hambaarstide õiguste eest seismine, tervishoiupoliitika kujundamisele kaasa aitamine ja suhtlemine ametkondadega.