Legend H&S OÜ juhatuse liige Tarmo Sumberg

Georg Ots on kümme aastat aastavahetuse pidu korraldanud eestlastele ja jaanuari alguses on maja täis peresid, kuna on koolivaheaeg.

(Hotellist Telegraaf) Kuigi on veel vara öelda, mis trendi toob tänavu venelaste aastavahetuse ja vene jõulude reisimine Eestisse, aga loodame, et nende osakaal jääb sarnaseks 2012. ja 2013. aastaga.

Selge see et vene valuuta madal vahetuskurss mõjutab keskklassi reise Eestisse - see on pigem olulisem faktor kui poliitiline situatsioon.

Sanktsioonid mõjutavad vaid üksikuid inimesi. Oht on pigem mitme Vene reisikorraldajate pankrotid ning reisijate madal usaldus reisifirmade suunas. Ehk siis Eestisse on oodata pigem neid kes saavad ise oma reise planeerida interneti abil - see on aga juba viimaste aastate trend.

Nordic Hotels müügi- ja turundusdirektor Kersti Vaino:

Oleme ka sel aastavahetusel ja vene jõulude ajal valmis vastu võtma külalisi Venemaalt ja eeldame, et nad on sel ajal peamised külalised.

Huvi uusaastapakettide vastu on aga eeltellimusi on võrreldes eelmise aastaga praegu veel vähem. Samas on trend see, et tellimusi tehakse üha hiljem, nii et lõplikku tulemust on praegu raske ennustada.

Oleme valmis ka selleks, et venelaste arv väheneb ja oleme suunanud oma müüki muudele lähiturgudele.

Tallink hotellide juht Taavi Tiivel:

Kas ja kui palju neid tuleb see aastavahetus ja jaanuari algus on veel vara ütelda, sest peamine hulk broneeringud tehakse alates novembrist.

Kuigi vene klientide reisimine on kindlasti negatiivselt mõjutatud viimase poolaasta poliitilisest arengutest (sh rubla tugevus), usume, et hea osa neid ikkagi jätkuvalt eelmainitud perioodil Tallinnasse oma puhkust veetma tuleb. Eeldus on hetkel, et nende arv võib olla väiksem kui eelmine aasta. Paljud reisibürood Venemaal on lõpetanud oma tegevuse, kuid oleme täheldanud, et venelased teevad seetõttu rohkem oma broneeringud läbi interneti kanalite. Aastavahetuse peod meie hotellides saavad ka see aasta toimuma

Meriton Hotels Group OÜ müügidirektor Olle Selliov:

Vene partneritega koostöös on võtmetähendusega eelkõige isiklikud suhted ja see on minu hinnangul meie trump. See on meie müügimeeskonna suurepärase töö tulemus. Kadunud firmade asemele tekivad uued, kuid kontaktisikud jäävad endiseks. Meil on põhjust oodata, et huvi meie aastavahetuse peo vastu on endiselt suur ja meie juurde jõuavad need huvilised pisut teisi kanaleid pidi kui seni. 

Aastavahetuse plaane ja peo programmi me oluliselt muutnud ei ole.