Tänavu on tegemist Swedish Steel Prize 20. aastapäevaga ning nii nagu ka varasematel aastatel, pärjatakse üks neljast peaauhinna nominendist rahva lemmiku tiitliga. Esmakordselt on Eestist pärit ettevõte nelja finalisti seas ning konkureerib Ameerika Ühendriikide, Austraalia ja Brasiilia ettevõtetega.

"Kõik neli finalisti pakuvad uusi perspektiive ja võimalusi uuendusliku mõtlemisega edasi liikuda, arendades mitte üksnes oma valdkonda, vaid ka ühiskonda tervikuna," ütles Rootsi teraseauhinna žürii esinaine ja SSAB arendus- ja innovatsiooniosakonna juhataja Eva Petursson. Tiitel antakse üle 14. novembril Stockholmi raekojas.

Mainekal võistlusel nelja parima hulka jõudnud Eesti ettevõte, Roofit Solar Energy OÜ valmistab innovatiivset ja keskkonnasõbralikku elektrit tootvat teraskatusematerjali. Eestis leiutatud toode ühendab efektiivse päikesepaneelilahenduse traditsioonilise teraskatuse välimusega. Tänu sellele saavad päikeseelektrit tootva katuse valida ka arhitektuuri ja ajaloolist välimust hindavad koduomanikud.

Täna algab elektrooniline hääletus Swedish Steel Prize 2019 rahva lemmiku tiitlile ja kestab vaid reedeni, 08.11. Rahva lemmiku auhind tugineb vaid rahva häältel ning pakub hea võimaluse tutvustada Eesti innovatsiooni üle maailma. Hääletamiseks tuleb minna lehele steelprize.com/entries.