Eestis alustatakse teenuse pakkumist koostöös Olerexi tanklatega ning Mündipesulatega.

Barkingu tegevjuhi Kustas Kõivu sõnul sündis idee alustada rakenduse loomisega reaalsest probleemist, mis vajas lahendamist. Ajal, mil kõik muutub inimeste jaoks mugavamaks, on autopesula endiselt koht, kus tasumisprotsess võtab tarbetult palju aega.

Maailmas on levinumad kahte tüüpi pesulad. Esimesena “Roll-over”/ automaatpesula, kus automaatika sõidab edasi-tagasi üle paigalseisva sõiduki ehk nagu Olerexi pesulad ja teiseks “iseteenindus” nagu Mündipesulad, kus klient kontrollib ise, palju kulutab ning kuidas autot peseb.

Selvepesulate puhul, kus maksta saab müntidega, on tihtipeale kogu maksmisprotsess algusest lõpuni ebamugav. Tänu uuele lahendusele saab rakendusest valida summa, vajutada nuppu ja alustada pesu.

Mõlema lahenduse puhul toimub tasumine, kas mobiilirakendusse sisestatud krediitkaardi alusel või Elisa ja Tele2 klientidele mõeldud mobiiliarvega. Ärikliendid, näiteks taksofirmad, saavad tellida oma pesude eest kuu lõpus koondarve.

Liitumiseks paigaldatakse igasse pesulasse vajadusel väike modem. Esimesed läbirääkimised näidanud, et huvi rakenduse vastu on suur kõikjal Euroopas.

Mullu parimaks E-teenuseks valitud Barking on 2015. aastal loodud mobiilirakendus, millega autojuhtidel avaneb võimalus parkida seni avalikkusele suletud olnud parkimiskohtadele, nagu erinevate asutuste parklad, korteriühistute parklad ja eraparklad. Parkimiskoha saab juba kodus teadlikult välja valida ning broneerida. Barking on ja jääb soodsamaks kui linnatänaval parkimine.