Alustatavatele ettevõtetele esmast tuge pakkuva Garage48 HUB juhataja Hannes Lentsi sõnul paljud ignoreerivad õiguslikke küsimusi ja alguses võibki ilma hakkama saada, teatas firma.

“Kui aga ärisse liituvad kolmandad osapooled, nagu näiteks investorid, siis peab juriidiline pool korras olema. Tagantjärgi on seda kordades keerulisem parandada. Samuti on omanikevahelised konfliktid üsna sagedased ning kui suhted pole omavahel selgelt reguleeritud, siis võib ettevõte laguneda. Lisaks on täiesti eraldi teemaks rahvusvahelised õiguslikud küsimused, millele varajases staadiumis start-up üldiselt tähelepanu ei pööra. See kõik võib hiljem saatuslikuks saada,“ räägib Lents.

Garage48 HUB on üks näide organisatsioonist, kes on teema tõsiselt käsile võtnud ning kaasanud rahvusvahelise kogemusega õiguspartneri, advokaadibüroo Glimstedt.

Alustavaid ettevõtteid juriidilistes küsimustes nõustava advokaadibüroo Glimstedt partneri Priit Lätti sõnul panustavad nad juba mõnda aega teadlikult uute tegijate toetamisse.

„Meie jaoks on see investeering Eesti ettevõtete arengusse. Panustame nii oma juristide ajaga kui ka rahaliselt. Usume, et pikemas perspektiivis on see kasulik kogu siinsele äriringkonnale,“ sõnas Lätt.

Elujõulised ettevõtted toovad Eestisse investeeringuid ja maksutulu ning annavad tööd ka teistele siinsetele organisatsioonidele.

„Meil on väga tugev intellektuaalse omandi ja IT ning äritehingute kompetents, mida start-upid omakorda vajavad,“ ütles Lents.

Garage48 HUB juhataja sõnul võtsid nad juba mõnda aega tagasi fookusesse idufirmade vajadused õigusvaldkonnas ning korraldasid esimesed seminarid.

“Oleme pidevas kontaktis erinevate idufirmadega ja jälgime nende tegemisi. Vastavalt vajadusele lülitame oma tegevuste programmi seminare ja kohtumisi erinevatel teemade. Käesoleval aastal on meil plaanis võtta veelgi suuremat rolli start-upide toetamisel. Mul on hea meel, et meil on nüüd usaldusväärne õiguspartner, kelle poole on start-upidel kerge pöörduda," ütles Lätt.