Toiduainete ja energia kallinemine oli aprillis ligikaudu sama kiire kui märtsis, ületades viit protsenti, kuid ka alusinflatsioon (st inflatsioonimäär, mille arvestamisel on välja jäetud kõikuvamate hindadega kaupade nagu toidu, alkoholi, tubaka ja energia hinnamuutused) tõusis 0,8%ni. Teistes Balti riikides on hinnakasv aeglustunud 2,1%ni ning euroala riikide keskmine oli aprillis veelgi madalam, vaid 1,2%. Eestis hoiab hinnakasvu üleval aasta alguse aktsiisitõus, mistõttu alkoholi ja tubakatoodete panus hinnakasvu ulatus aprillis 0,8 protsendipunktini.

Energiahinnad on viimastel kuudel olnud Eestis heitlikumad kui Lätis ja Leedus, seda peamiselt elektri, aga ka mootorikütuste tõttu. Eestis tõusis elektri hind aprillis aastaga 7%, kuid naaberriikides on hinnatase vähe muutunud. Ilmselt tuleneb see erinevus kodutarbijate lepingute struktuurist või pikkusest, sest elektri börsihind on viimase pooleteise aasta jooksul olnud kõikides Balti riikides sama.

Eesti tarbijad pääsesid eelmisel kütteperioodil soojusenergia järsust kallinemisest, kuid Lätis ja Leedus oli hinnakasv juba sügisel märksa kiirem. Kodukulude kasv võib sellel aastal siiski kiireneda, sest nafta hinnaralli maailmaturul pole lõppenud. Toornafta hind on tõusnud aastatagusega võrreldes 52%, kuid ka euro vahetuskurss on langusse pöördunud. Selle taga on tõenäoliselt asjaolu, et USA majandusnäitajad on vastanud turgude ootustele, kuid euroala majandusaktiivsus on olnud oodatust nõrgem.

Ka teenuste hinnakasvus on Balti riikide vahel erinevusi. Eestis on teenuste hinnad kasvanud suhteliselt aeglaselt, vaid 1,8%, kuid Lätis ja Leedus on teenuste hinnakasv kiirenenud 4–5%ni. Eestis hoiab teenuste hinnakasvu tagasi side- ja mõnede reguleeritud hindade langus ning puhkusereiside odavnemine. Tööstuskaupade hinnakasv on seevastu olnud aeglane kõikides Balti riikides, aga ka euroalal tervikuna. Selle taga võib muu hulgas olla tarbekaupade impordihindade langus euro vahetuskursi varasemate muutuste tõttu. Eesti puhul väärib tähelepanu kasutatud autode järjepidev odavnemine.