“Nii eriliste korterite müügi-aeg ulatubki kuni kahe aastani,” räägib Arco Vara maakler Anna Roostar Eesti Päevalehele. Omanikul kiiret pole, müügiperioodiks ei ole isegi üürnikke sisse võetud. Küll on vahepeal hinda langetatud miljoni võrra.

Ilmselt kõige kallim Eestis müügil olev elumaja (kui mitte arvestada mõisaid ja teisi eriotstarbelisi objekte) asub Pirital.

Aado Eigi projekteeritud funkstiilis Saadiku Residentsi nime kandvas kahekorruselises villas on kaheksa tuba, üldpinda 592 ruutmeetrit. Hind on 31,5 miljonit krooni. Saadiku Residentsi müüv maakler Jüri Kangro ütleb, et poole aasta jooksul pole maja veel vaatamas käidud, helistatud on kaks korda. Üks pakkus võimalust üürida 80 000 krooni eest ja tasuda ka kommunaalkulud.

"Omanik polnud tollal nõus, nüüd ehk juba oleks,” mõtiskleb Kangro. Samal ajal ongi nii suure ja kalli objekti müüki raske plaanida. “Eestis on ehk ainult kümmekond inimest, kes võiksid sellisele ostule mõelda,” lisab Kangro.

20 miljoni krooni kanti jäävaid majasid on müügil mitu. Näiteks Tabasalus saab 12-toalise elumaja 24,5 miljoniga. Või väga uhke, eelmisel aastal valminud, kuulutuses “kunstiteoseks” kutsutav villa Kakumäel. See maksab 21 miljonit, sees on 237 ruutmeetrit ja kuus tuba. Maakler Irene Sepp selgitab, et omanik ehitas maja enda jaoks, kuid on praegu sellest juba välja kasvanud: “Ta tahab endale uut maja ehitada.”