Tallinna äriringkondades ringleb legend, et enne oma maja ehitamist võttis Aleksei Tšulets ühendust tuntud ehitusfirmaga NCC. Sealt öeldi talle, et NCC on spetsialiseerunud suurematele objektidele ega tegele eramute ehitusega. Tšulets soovitanud seepeale ehitajatel oma maja projektile siiski pilk peale visata.


Pärast projektiga tutvumist võttis NCC Tšulets maja ette. Oli ka põhjust, sest 1800­ruutmeetrine eramu on nagu suur kultuurimaja või 30 korteriga kortermaja.


Maja asub Viimsi vallas restoran Paadi vastas Rohuneeme teel 9012 ruutmeetrisel krundil. Pärast parvlaev Estonia hukku plaaniti sinna ehitada mälestuskirik. Kirik ehitati mujale, ning vabaks jäänud maatüki vald loomulikult realiseeris.


Suure ja oivalise vaatega mereäärse kinnistu omanikuks sai Tšulets juba 1999. aastal.


Huvitava info kinnisvara maksumuse kohta leiab OÜ Altoona äripaberitest. Altoona on kinnisvara haldav ettevõte, mille omanikuks on Hollandi Antillidel registreeritud CNP Investments N.V. See firma on Paldiski Põhjasadama ehk siis Paldiski Sadamate ASi omanik. Teadaolevalt on nii Paldiski Põhjasadama kui Altoona pärisperemeesteks Tšulets ja tema kompanjon Aleksandr Nakonetšnõi.


Niisiis paistab Altoona OÜ varade loetelus, lõpetamata ehitiste real silma objekt Pringi külas Rohuneeme teel, mida firma ise on hinnanud 64 miljonile kroonile. Pole paha, kui tsiteerida siinkohal endist keskkonnaministrit Villu Reiljani!


Tšulets on väga madalat profiili hoidev ärimees, kellest on vähe teada. Seevastu paistab silma tema tütar Maria Tšulets, Eesti parim koolisõitja ratsutamises.


Paldiski Põhjasadam ei ela praegu just parimaid aegu. Umbes kuu tagasi äriregistrisse laekunud aruande kohaselt lõppes eelmine aasta 137 miljoni krooni suuruse puhaskahjumiga. Üle-eelmise majandusaasta kahjum oli 28 miljonit krooni.


Paldiski Sadamate ASi bilansist jääb silma, et firma on võtnud oma emaettevõttelt, Hollandi Antillidel registreeritud CNP Investments N.V-lt üle 558 miljoni krooni laenu. Tšuletsil näikse olevat ligipääs suurele rahale, mida kinnitab ka tema koduehitus.