Kaubandus-Tööstuskoja turundusjuhi Siim Raie teatel tähistatakse esmaspäeval koja sünnipäeva kitsamas ringis ning antakse kaubanduskoja asutajaliikmetele, kes on organisatsiooni tegevliikmed ka tänasel päeval, pidulikult üle koja auaadressid.

Kolmapäeval toimub hotelli Olümpia konverentsikeskuses kaubanduskoja ja Eesti Entsüklopeediakirjastuse koostöös valminud biograafilise kogumiku "Kes on kes Eesti majanduses 2000?" pidulik esmaesitlus.

Siim Raie sõnul sisaldab firmade Mercedes Benz ja Reval Hotelligrupp toetusel välja antud kogumik tänapäeva Eesti väljapaistvate ettevõtjate ja ka 75 ennesõjaaegse majandustegelase profiile.

Juubelinädala kokkuvõttev pidulik üritus, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimehe Toomas Lumani vastuvõtt Kaubanduskoja partneritele ning Eesti majanduselu võtmepersoonidele, toimub 17. novembril Toompeal Teaduste Akadeemia saalis.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda on vabatahtliku liikmeskonnaga mitteriiklik ühing, mille eesmärgiks on ettevõtluskeskkonna parandamine.

Kaubandus-Tööstuskoja peadirektori Mart Relve sõnul annavad koja 2940 liiget kaubanduskoja 75. aastapäeval võimaluse ning õiguse rääkida Eestis ettevõtjaskonna nimel ning olla majanduskeskkonna kujundamisel võrdväärseks partneriks valitsusele.

Riigilt ootavad koja poolt esindatavad ettevõtjad majanduskeskkonna stabiilsuse tagamist, investeerimiskeskkonna atraktiivsuse tõstmist ja efektiivsust ning haldussuutlikkust riigi majandamisel.

Kuna enamus makse riigi ülalpidamiseks laekub ettevõtlusest, siis on Eestile kui väikeriigile oluline, et ka väljaspool ettevõtlust olevad elualad toimiksid efektiivselt.

Koja loomisest kuni praeguseni on selle liikmeks olnud 19 Eesti ettevõtet, kelle praegused ärinimed on järgnevad - BALTEX 2000 AS, Eesti Tarbijateühistute Keskühistu, Elektrimasinaehituse AS, Estiko AS, Estonia Klaverivabrik AS, Estonian Match AS, Flora Kommerts AS, Ilmarine AS, Järva Tarbijate Ühistu, Kreenholmi Valduse AS, Liviko AS, Norma AS, Saaremaa Tarbijate Ühistu, Suva AS, Tallinna Karastusjoogid AS, Tallinna Piimatööstuse AS, Tartu Õlletehas AS, TVMK AS ja Vasar Trading OÜ.